Žaliuzių valymo gudrybės

Žaliuzės namuose atrodo estetiškai, jomis patogu koreguoti apšvietimą patalpose, jų gausus pasirinkimas, be to, jas gana lengva valyti. Tiesa, valymo būdas priklauso nuo medžiagos, iš kurios pagamintos žaliuzės.

Plastikinės ir aliuminio žaliuzės


Lengviausia valyti plastikines (vertikalias) ir aliuminio (horizontalias) žaliuzes – nuo jų juostelių pakanka periodiškai nuvalyti dulkes sausa šluoste.


Jei juostelės stipriai užsiteršė, galima valyti jas drėgna šluoste ar kempine.


Tekstilės žaliuzės


Vertikalias tekstilės žaliuzes valyti sudėtingiau.


Norėdami grąžinti tekstilės žaliuzėms spalvą, patrauklumą, vadovaukitės keliomis taisyklėmis.


Visų pirma, įsidėmėkite – tekstilės žaliuzių negalima skalbti. Ne visai sąžiningi pardavėjai gali įtikinėti, kad tekstilės žaliuzės puikiai skalbiasi. Bet iš tiesų skalbiant audinys gali išsitampyti, deformuotis ir pan. Savaime suprantama – tokių deformuotų žaliuzių ant lango jau nepakabinsi, o grąžinti į parduotuvę vargu ar pavyks. Tad kaip prižiūrėti tekstilės žaliuzes?


Jei valysite jas gana dažnai, tikėtina, kad ant juostelių paviršiaus neprisikaups daug nešvarumų. Juosteles valykite sausa kempine – tada tikrai maža tikimybė, kad atsiras dėmių. Jeigu pastebėjote, kad žaliuzių juostelės vis tik stipriai užsiteršusios, pavalykite jas kempine, sudrėkinta muilinu vandeniu. Nepadėjus net ir šiai priemonei, beliks keisti juosteles. Nusipirkite reikiamą kiekį juostelių ir pakeiskite jomis senąsias.


Ritininės užuolaidos


Ritininių užuolaidų valymui nereikės didelių pastangų – tokios užuolaidos gaminamos iš kokybiškų audinių, mirkomų specialia priemone, sulaikančia drėgmę ir dulkes, todėl jų paviršius praktiškai neužsiteršia.


Kartais galima ritinines užuolaidas nusiurbti ar pavalyti sausa šluoste. Jei atsirado dėmių, jas pavalykite kempinėle ir muilinu vandeniu. Jei dėmių pašalinti nepavyksta, teks pirkti naują ritininių užuolaidų audinį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis