Paprastos idėjos, kaip susikurti idealų miegamąjį

Besižvalgydami po išpuoselėtų miegamųjų nuotraukas „Pinterest“ ar interjerui skirtuose žurnaluose daugelis mūsų tyliai svajojame apie tokį vaizdą savo namuose. Atrodo, kad tuose svajonių miegamuosiuose kiekvienas daiktelis turi savo vietą, lovatiesės atrodo lyg ką tik išlygintos, o pagalvės – tobulai išpurentos. Nesijaudinkite – ir jūs galite padailinti savo miegamojo erdvę, tereikia įdėti šiek tiek vaizduotės ir pastangų.

Pagrindinė taisyklė – atsikratyti visko, kam miegamajame ne vieta, ir pasilikti tik tai, kas teikia jums džiaugsmo. Tai gali būti vaza su ką tik nuskintomis gėlėmis, kvapniosios žvakės, knyga ar vaiko piešinys.


O dabar ‒ pirmyn daryti tvarkos!


Pirmiausia nuspręskite, kokio rezultato norite


Neprižiūrimas miegamasis labai lengvai gali virsti chaotiška niekur kitur „nelimpančių“ daiktų saugykla. Taigi, pirmoji jūsų užduotis – viso to atsikratyti. Pagalvokite, kas jums tikrai reikalinga ir tinka prie miegamojo atmosferos. Minkštas kilimas, naktinis staliukas su knyga, jaukus apšvietimas virš lovos ‒ mieli ir būtini miegamojo kambario atributai. Bet neiškrautoms dėžėms, besimėtantiems vaikų žaislams ar siurbliui čia tikrai ne vieta.


Shutterstock


Kelis kartus giliai įkvėpkite, nurimkite ir imkitės savo miegamojo peržiūros. Vieną po kito peržiūrėkite visus daiktus ir nuspręskite, ką norite pasilikti, o kam metas lauk. Šiuo metu negalvokite, kur dėsite nereikalingus daiktus – taip bus lengviau priimti sprendimą.


Pašalinkite viską, kas blaško dėmesį


Idealiu atveju miegamasis kambarys turėtų būti skirtas vien poilsiui. Žinoma, kartais tai tiesiog neįmanoma. Jei, pavyzdžiui, jūsų miegamasis yra ta vieta, kurioje ir dirbate ar naudojatės kompiuteriu, prieš eidami miegoti nukraustykite visus paviršius. Susidėkite darbo reikmenis į spintelę ar stalčius. Svarbiausia, kad susiruošus ilsėtis jūsų akiratyje liktų kuo mažiau apie darbą primenančių daiktų.  


Shutterstock


Taip pat paranku turėti naktinį staliuką su stalčiais, kad galėtumėte juose paslėpti knygą, akinius, vaistų dėžutes ir panašius kas vakarą naudojamus daiktus.


Sukurkite raminamą aplinką


Atsakykite sau į klausimą – koks yra mano idealus miegamasis? Kokiame aš geriausiai pailsėčiau? Kokius jausmus jis turėtų kelti? Greičiausiai jums norėsis ramybės ir tylos, bet kartu ir ko nors, kas grąžintų per dieną išeikvotas jūsų jėgas. Pagalvokite apie spalvas ar daiktus, kurie padėtų sukurti tokią aplinką. Pavyzdžiui, galite pagyvinti miegamąjį turkio spalvos pagalvėlėmis arba pasistatyti ant naktinio staliuko vandens grafiną su mėtų lapeliais ir stiklinę.


Shutterstock


Skirkite keletą minučių pabūti savo sutvarkytame miegamajame ir pagalvokite, kokias spalvas, daiktus ar naujas veiklas norėtumėte į jį įsileisti. Pradėkite nuo nedidelių žingsnelių ‒ pavyzdžiui, jei norite atnaujinti miegamojo sieną, nueikite į dažų parduotuvę, parsineškite dažų ir išbandykite pasirinktą spalvą nematomoje vietoje. Jeigu norite užsiimti meditacija, susikurkite specialiai tam skirtą jaukų kampelį, panaudodami pagalvėles, smilkalus ir žvakes. O jei mėgstate skaityti, raskite vietos krėslui ir toršerui.


Shutterstock


Žinoma, namų interjerą kiekvienas įsirengia pagal savo skonį, tačiau blizgučių, įvairiausių karoliukų miegamajame derėtų vengti. Patalynė turi būti švelni ir maloni liesti. Puikus pasirinkimas ‒ medvilnė, kašmyras ar kitos natūralios aukštos kokybės medžiagos.


Skirkite laiko pasimėgauti ir atgauti jėgas


Miegamasis yra ta namų erdvė, kurioje reikėtų kaip įmanoma labiau vengti įtampos ir įvairių poilsio trukdžių. Jūsų dėmesio neturėtų blaškyti pašaliniai garsai ir vaizdai, todėl telefonui, planšetei ar televizoriui čia ne vieta.  


Shutterstock


Susitvarkę miegamąjį, susikurkite poilsiui tinkamą atmosferą. Pastatykite ant staliuko ar palangės difuzerį su namų kvapais ar aromatiniais aliejais ‒ miegamajame ypač tinka atpalaiduojantys rožės ar levandos kvapai ‒ arba pamerkite į vazą šviežių gėlių puokštę. Taip pat galite pasinaudoti tokia gudrybe – likus valandai iki miego pamažu mažinkite kambaryje sklindančios šviesos kiekį, vieną po kito išjungdami visus šviestuvus ar užpūsdami žvakes.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis