Ekologiški langų valymo būdai

Langų valymas – vienas svarbiausių pavasario darbų. Juos patariama valyti dukart metuose – pavasarį ir ankstyvą rudenį. Priklausomai nuo turimo langų kiekio, dydžio ir norimų įdėti pastangų, tam galite rinktis švelnią kempinę, medvilninę ar mikropluošto šluostę arba įsigyti buities prekių parduotuvėje specialų langų valytuvą, su kuriuo greičiau nuvalysite didesnį lango plotą.

Svarbu! Nenaudokite langų valymui priemonių, kurių sudėtyje yra agresyvių medžiagų, abrazyvinių dalelių, silikonų, galinčių pažeisti stiklą.


Verčiau jau rinkitės natūralias langų valymo priemones – taip sutaupysite pinigų, nereikės eiti į parduotuvę ir išlaikysite švarą namuose nekenkdami savo aplinkai.


Langus patogiausia valyti užpurškiant priemonės ant stiklo, todėl pirmiausia susiraskite purkštuką, o tada apsidairykite virtuvėje. Esame tikri, kad daugelį langų valymą palengvinančių priemonių rasite savo namuose. 


Shutterstock


Jei langus valote pakankamai dažnai, gali pakakti paprasčiausio vandens.


Langams valyti tinka ūkinis ar skystas muilas. Tiesiog įtarkuokite ar įlašinkite jo į šiltą vandenį. Svarbiausia – gerai išmaišyti, kad muilas ištirptų ir gerai pasiskirstytų vandenyje.


Actas – universali valymo priemonė. Įlašinę šiek tiek jo į vandenį gausite puikų langų valiklį, kuriuo valant neliks jokių žymių. Acto kiekį rinkitės pagal tai, kiek nešvarūs yra jūsų langai – kuo jie nešvaresni, tuo stipresnio tirpalo reikės.


Jeigu jus erzina acto kvapas, dar viena nepaprastai veiksminga valymo priemonė – soda. Padarykite tirpalą iš vandens ir sodos, tik pastarosios nepadauginkite, nes nuo jos gali likti balti dryželiai. Bet jei taip ir nutiks, nesunkiai juos nuvalysite paprastu vandeniu.


Shutterstock


Citrina ‒ efektyvi, kvapni priemonė, nepaliekanti jokių dryžių. Į litrą vandens įpilkite porą šaukštų citrinų sulčių, užpurkškite ant langų ir nuvalykite sausa šluoste.


Žalia bulve lengvai pašalinsite nuo stiklo priskretusį purvą. Nuvalykite stiklą nuskustos ir perpjautos bulvės pusele, paskui nusausinkite sausu audeklu.


Perpjautas svogūnas – taip pat puiki priemonė nuvalyti purvą, suodžius.


Tiek stiklus, tiek baltus langų rėmus galite valyti acto ir sodos tirpalu. 


Shutterstock


Nuvalę langus, būtinai nublizginkite juos suglamžytu laikraščiu, sausa šluoste ar rankšluostėliu. 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis