Priežastys, kodėl turėtumėte išbandyti geltoną spalvą interjere

Kiekviena spalva savyje talpina tam tikrą energiją, todėl ji gali veikti žmogaus nuotaiką. Geltona spalva yra labai pozityvi, ji teikia džiaugsmą ir nuteikia energingai. Specialistai teigia, kad dėl šios priežasties, geltona ypač tinkama namų prieškambariams bei koridoriams. Ja galima nudažyti netgi laukujes duris!

Geltona spalva nudažytos sienos arba šios spalvos dekoro akcentai interjere sukuria šiltą bei svetingą erdvės nuotaiką. Užsukę į būstą, kuriame yra ne viena šios spalvos detalė, svečiai gan greitai gali pasijusti jaukiai ir patogiai.


Shutterstock


Kuriuose kambariuose labiausiai tinka geltona spalva?


Geltonos spalvos detalės puikiai tinka virtuvės kambariui, ypač jeigu jame yra pradedama diena pusryčiaujant. Kadangi ši spalva asocijuojasi su saule, ryte ji veikia energizuojančiai ir pozityviai. Virtuvėje geltonai galime nudažyti akcentinę sieną arba nišą, parinkti gelsvas grindų plyteles arba suprojektuoji šios spalvos virtuvinį baldą.


Shutterstock


Geltona spalva taip pat yra tinkama patalpoms, į kurias patenka labai nedaug arba išvis nepatenka natūralios šviesos (tai gali būti vonios kambarys, drabužinė arba prieškambaris). Gelsvas atspalvis padės vizualiai sušildyt tokią tamsią erdvę.


Shutterstock


Geltona spalva sugeba sukoncentruoti visą dėmesį į save, todėl ji ypač tinka kaip akcentinė spalva. Pavyzdžiui, jeigu ieškote svarbiausios interjero detalės svetainės kambariui, ja gali tapti šios spalvos sofa arba fotelis.


Kokios spalvos interjere dera su geltonais atspalviais?


Šiuo metu ypač populiarus yra geltonos ir pilkos spalvos derinys. Toks šalto ir šilto derinimas sukuria harmonijos jausmą erdvėje.


Shutterstock


Taip pat pilka yra pakankamai tamsi spalva, kad išryškintų geltoną, taip ji tampa pagrindiniu interjero dekoro akcentu.


Shutterstock


Jeigu norite ramesnio derinio, geltoną spalvą galite įkomponuoti baltame fone. Toks derinys atrodo kur kas švelniau. Balta yra pernelyg šviesi spalva, kad geltona jos fone smarkiai išryškėtų. Tad šis pasirinkimas neatrodys taip intensyviai, kaip geltonos ir pilkos, todėl jis idealiai tinka miegamojo erdvei.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis