Kaip įsirengti stilingą, šiuolaikišką, ergonomišką bei praktišką virtuvę ir nepadaryti klaidos

Daugelyje šiuolaikiškų interjerų virtuvės zona yra atvira bendrojo kambario dalis, tad čia ypač svarbu ne tik praktiškumas, bet ir estetika, o ne vienam šeimininkui – ir kainos bei kokybės santykis. Nestandartinius baldus projektuojančios ir gaminančios įmonės „Azetas“ vadovas Tadas Kurkulis pataria, kaip įsirengti stilingą, šiuolaikišką, ergonomišką bei praktišką virtuvę ir nepadaryti klaidos.


Vienas svarbiausių dalykų planuojant naują virtuvę yra tinkamas projektas. UAB „Azetas“ vadovas sako, kad geriausia rinktis individualų, konkrečiai erdvei pritaikytą nestandartinį projektą: „Projektuojant individualiai galima optimaliai išnaudoti erdvę – jos aukštį, kampus, nišas, plotą. Ir nedidelė virtuvė gali būti stilinga bei praktiška – tam tereikia tinkamo planavimo ir baldų išdėstymo.“


Tinkamai parinktos fasadų medžiagos, faktūros bei atspalviai lemia tiek estetinį interjero įvaizdį, tiek kokybę. Bendrovė „Azetas“ baldams gaminti naudoja platų šiuolaikiškų, netgi novatoriškų medžiagų asortimentą, o įmonės vadovas vardija kiekvienos jų privalumus.


Gamintojo archyvas


• Laminuotos medžio drožlių plokštės. Dėl plataus spalvų pasirinkimo, paviršiaus struktūrų ir blizgesio įvairovės šios plokštės leidžia patenkinti įvairius poreikius. Įspaustos struktūrinės medžio poros suteikia plokštei tikrovišką, nuo natūralaus medžio beveik nesiskiriantį piešinį.


• Vidutinio tankio medienos plaušų plokštės (MDF). Jos gali būti dažomas pagal NCS arba RAL spalvų paletes. Virtuvės baldų durelės atrodys gyviau, jeigu MDF plokštės bus nudažytos blizgia spalva. Baldų durelės bus žaismingesnės išfrezavus jų paviršių: galimi įvairūs ornamentai, nuo modernių iki klasikinių įsprūdų. Frezuotos rankenėlės užmaskuos baldo „buitinę“ paskirtį, padarys virtuvę panašesnę į gyvenamąjį kambarį. Urbanistinį įvaizdį sukurs metalizuotos MDF plokštės: šlifuoto aliuminio, aukso, vario arba betono, suteikiančio interjerui lengvo grubumo, stilingo neužbaigtumo pojūtį.


Gamintojo archyvas


• Natūraliu medienos lukštu dengtos plokštės. Kiekvieno medienos lukšto tekstūra ir spalva yra unikali, turinti galimybę būti atnaujinama. • Natūralaus medžio fasadai. Dažniausiai naudojamas uosis arba ąžuolas. Durelės gali būti beicuotos, patinuotos, mechaniškai sendintos. Mediniai fasadai pasižymi aukšta kokybe, modelių ir raštų įvairove, ilgaamžiškumu. 


Pasak UAB „Azetas“ vadovo, didelį dėmesį reikėtų skirti virtuvės darbastaliui. „Dauguma užsakovų renkasi aukšto slėgio laminato stalviršius. Ir jie visiškai teisūs, juolab kad naudojame geros kokybės austrišką ar vokišką laminatą. Laminuoti paviršiai pigesni, be to, geros kokybės laminatas nebūtinai atrodo pigiai.


Gamintojo archyvas


Jis neblunka, nesideformuoja, yra lengvai prižiūrimas ir ilgaamžis“, – privalumus vardija Tadas Kurkulis. Nors laminuotas stalviršis – dažniausias pasirinkimas, yra ir kitų alternatyvų:


• Medis visada madingas, teisingai prižiūrimas tarnaus ilgai, o interjerui suteiks prabangos. • Akmuo virtuvėje – ilgaamžis ir solidus pasirinkimas.


• Pastaruoju metu itin išpopuliarėję ir vartotojų jau pamėgti grakščiai interjere atrodantys ploni 1 cm storio „Compact HPL“ stalviršiai. Tai labai tvirta, atspari vandeniui medžiaga.


Gamintojo archyvas


• FENIX NTM – tai išskirtinis naujos kartos produktas, turintis ypatingų savybių. Jo paviršius ypač lygus, matinis, ant jo nelieka pirštų atspaudų. Dėl nanotechnologijų mikro įbrėžimai gali būti lengvai panaikinami tiesiog nuvalius švelnia šluoste ar kempine. Iš šios medžiagos gaminami paviršiai malonūs liesti, švelnūs, atsparūs bet kokiam mechaniniam poveikiui ir vandeniui, rūgščių tirpikliams ir buitiniams reagentams, turi antibakterinių savybių.


Daugiau informacijos: www.azetas.lt

Užsakymo nr.: PT_53888

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis