Atviros lentynos virtuvėje: privalumai bei trūkumai

Atviros pakabinamos arba pastatomos lentynos virtuvėje šiuo metu yra itin madinga tendencija. Jų nuotraukų su dailiai išdėliotais indais bei prieskonių talpomis ypač gausu tokiuose socialiniuose tinklalapiuose, kaip Instagram bei Pinterest. Žinoma, į tokias lentynas yra gražu pažiūrėti, bet dalis žmonių abejoja dėl jų praktiškumo. Tad kaip yra iš tiesų?

Kuriant virtuvės interjerą ir priimant įvairius su tuo susijusius sprendimus, pagrindinis kriterijus paprastai yra funkcionalumas. Juk virtuvė – pagrindinė darbo zona namuose. Tad prieš nusprendžiant įsigyti atviras virtuvės lentynas, svarbu įvertinti jų privalumus ir trūkumus.


Atvirų lentynų prieinamumas


Didžiausias atvirų lentynų pliusas ir yra jų atvirumas. Tik pažvelgus į tokias lentynas pasidaro aišku, kas kur yra ir kas yra parengta naudojimui. Taipogi jos skatina neužmiršti turimų indų ir jais dažniau paįvairinti pietų ar vakarienės stalą.

Beje, kadangi tokiose lentynose nėra durelių, kurios paslėptų netvarką, įsirengus jas savo namų virtuvėje, gan lengva išmokti laikytis tvarkos.  


Žinoma, toks lentynų prieinamumas kartais gali būti netinkamas namams, kuriuose auginamos smalsios katės. Jeigu jūsų katės mėgsta laipioti knygų lentynomis, atviros virtuvės lentynos nėra geriausias sprendimas jūsų namams.


Shutterstock


Lentynų funkcionalumas


Atviros lentynos virtuvėje dažniausiai yra naudojamos dėl dviejų priežasčių – kasdien naudojamų indų laikymui, kad juos būtu patogu pasiekti, arba puošniausių indų, kurių prireikia itin retai, eksponavimui.


Abiem atvejais, nereikėtų bijoti dulkių. Kadangi kasdien naudojami indai nuolatos sukasi cikle – lentyna–stalas–indaplovė, jie nespėja apdulkėti. O retai naudojamus indus prieš naudojimą šiaip ar taip reikia praplauti.


Shutterstock


Biudžeto subtilybės


Dar vienas atvirų lentynų pliusas – žemesnė medžiagų bei įrengimo kaina. Toks lentynų tipas yra populiarus variantas, kuriant virtuvės dizainą su nedideliu biudžetu.


Žinoma, galima rasti ir labai brangių šio tipo lentynų. Paprastai kaina priklauso nuo dizaino sudėtingumo bei pasirinktų medžiagų.


Shutterstock


Koks galėtų būti kompromisas?


Dažniausiai interjero dizaineriai rekomenduoja rinktis atvirų lentynų ir uždarų spintelių miksą. Atviros lentynos tokiu atveju dažniausia yra skirtos gražiausių indų ir virtuvinių prietaisų eksponavimui, o uždaros lentynos (geriausia virš kriauklės) yra naudojamos kasdieninių indų laikymui.

 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis