Nebūtina remontuoti: seną vonios kambarį galima iššveisti, tik reikia žinoti, kaip

Jūsų vonia nerenovuota 10, 20, o gal net 30 metų? Senas remontas, senos plytelės, sena vonia? Negražus šviestuvas, mažas veidrodis, nuskilusios plytelės? Toks vaizdas gali slėgti, bet būkime nuoširdūs – visų pirma, vonios kambarys turi būti tobulai švarus, o po to jau madingas ar šiuolaikiškas. Papasakosime, kaip iki blizgesio iššveisti net ir seniai neremontuotą vonios kambarį.

Visų pirma jums reikėtų sužinoti, iš ko pagaminta vonia – akrilo, emalės ar sanitarinės keramikos (fajanso). Paprastai senos gamybos vonios būna pagamintos iš ketaus ir yra dengtos emale (ji atrodo lyg glazūra). Naujesnės vonios akrilinės. Greičiausiai, jūsų vonia iš ketaus su emalės danga.


Akrilinės vonios: kaip jas plauti


Daugelyje naujesnių namų stovi akrilinės vonios, kurios gali atrodyti lyg pagamintos iš plastiko. Akrilinės vonios linkusios keisti spalvą ir skilinėti, todėl labai svarbu valant nenaudoti jokių abrazyvinių priemonių (nei šepečių, nei šveitimo miltelių ar pastos). Ekspertai pataria naudoti „stebuklingą trintuką“ arba melamino kempinėlę – panaikinsite bet kokias dėmes.


Emaliuota vonia: kaip teisingai šveisti


Emaliuotos vonios taip pat linkusios skilinėti, emalė net gali nuskilti taip, kad matosi juodas ketaus pagrindas. Jei ant emalės matyti geltonos dėmės ar kalkių nuosėdų dėmės, sumaišykite 2 dalis sodos su 1 dalimi vandenilio peroksido, šia pasta ištepkite visas dėmes ir palikite 30 minučių.


Kasdien tokią vonią galima šveisti skalbimo milteliais. Tik juos reikia labai kruopščiai nuskalauti. Jei šveisite būtent milteliais, po 10–12 kartų pamatysite, kad vonia gerokai pašviesėjo.


Kaip teisingai plauti plyteles


Deja, mažai kas moka vonios plyteles plauti raisyklingai. Tiksliau, mažai kas iš tiesų nušveičia visas plyteles. Tam, kad tobulai nušveistumėte savo vonios plyteles, jums reikia:


- išnešti iš vonios (arba sudėti į spinteles) visus smulkius daiktus ir tekstilę;

- sudrėkinti visas vonios kambario plyteles labai karštu vandeniu – galite tiesiog pilti jį iš dubens;

- tada reikia ant viso sienų paviršiaus užtepti plytelių plovimo priemonę ir palikti 10 min.;

- tada ta pačia priemone sudrėkinta kempinėle (minkštąja virtuvinės kempinėlės puse) reikia ištepti visas siūles ir sudūrimus;

- tada reikia nuplauti visas plyteles pirmą kartą;

- po to patrinkite visas siūles;

- ir nuplaukite visas plyteles antrą kartą;

- galiausiai ir trečią.


Kaip teisingai iššveisti unitazą


Zoną aplink unitazą geriausia šveisti sodos ir acto mišiniu – supilkite jį į buteliuką su purškiamuoju antgaliu ir apipurkškite sieną, grindis apie unitazą ir patį unitazą. Palikite 15 min. Tada iššveiskite unitazą įprasta priemone.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis