Kaip teisingai išskalbti šiltą šaliką jo nesugadinant

Šalikai ir jų skalbimas labai jautrus klausimas. Dauguma šalikų savininkų bijo „padaryti kažką ne taip“, todėl vis atidėlioja skalbimą. Kiti skalbia šaliką kaip paprastus marškinėlius ir neišvengiamai sugadina. O juk šalikas yra viena iš nešvariausių garderobo detalių, ir jį reikia skalbti gana dažnai! Kaip tai daryti teisingai?

Šaliką išskalbti labai lengva, reikia tik žinoti, kaip tai padaryti teisingai. Taigi, prireiks šiek tiek laiko, kantrybės, šalto vandens ir vaikiško šampūno.


Jei šampūno nėra, galima naudoti kokybišką, švelniai plaunantį muilą, bet šampūną naudoti pigiau, o rezultatas bus nė kiek ne prastesnis.


Į didelį dubenį įpilkite šalto vandens ir šiek tiek šampūno. Išmaišykite, kad ištirptų, ir įmerkite šaliką.


Palikite pamirkti dešimt minučių, tada išpilkite vandenį, bet šaliką palikite dubenyje. Įpilkite dar vandens ir atsargiai, nespausdami audinio, išskalaukite šaliką ir nupilkite vandenį. Vėl įpilkite... ir kartokite procedūrą, kol vanduo nebebus muilinas.


Po to atsargiai paspaudykite šaliką, išspausdami vandenį, ir pakabinkite džiūti.


Stipriai gręžti šaliko negalima! Negalima skalbti šaliko su kitais šalikais, taip pat su kitais skalbiniais. Vienas šalikas, vienas dubuo, tik vanduo ir šampūnas.


Taip galima skalbti šalikus iš bet kokio audinio – nuo šilko iki vilnos, jau nekalbant apie kašmyrą ar viskozę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis