Kitoks receptas: obuolių ir cinamono keksas puodelyje

Šiame pasaulyje smaližiams gyventi daug sunkiau nei tiems, kas abejingai žiūri į saldumynus. Neretai būna – sėdi sau, niekam nieko blogo nedarai ir staiga užeina nenumaldomas noras suvalgyti ką nors saldaus – tai ištverti sunku, beveik neįmanoma, o namuose kaip tyčia nėra jokio skanumyno. Ką daryti? 

Žinoma, išrasti lengvai ir greitai pagaminamą skanėstą, kuriam nereikia egzotiškų produktų – užtenka to, ko paprastai visi turime šaldytuve. Taigi, siūlome išsikepti obuolių ir cinamono keksą su glazūra puodelyje.


Produktai:


3 valg. šaukštai miltų;

1 valg. šaukštas cukraus;

1/2 valg. šaukšto cinamono;

1/8 valg. šaukšt. kepimo miltelių;

1 valg. šaukšt. obuolių tyrės;

1/2 valg. šaukšt. aliejaus;

1/2 valg. šaukšt. pieno;

1/8 valg. šaukšt. vanilės.


Glazūrai:


1 valg. šaukšt. kambario temperatūros kreminės varškės;

2 valg. šaukšt. cukraus pudros;

1 valg. šaukšt. pieno.


Gaminimas:


1. Iš pradžių gaminame glazūrą. Tam reikia šakute sumaišyti visus glazūrai numatytus produktus, kol gausime kreminę masę. Atidedame.


2. Sumaišome visus sausus kekso produktus. Sukrečiame obuolių tyrę ir viską gerai išmaišome.


3. Tešla šiame etape turi būti tiršta ir lipni.


4. Tada sudedame likusius produktus ir viską kruopščiai išmaišome.


5. Sukrečiame tešlą į puodelį taip, kad ji užimtų ne daugiau nei 2/3 puodelio, o geriau – tik pusę.


6. Įdedame puodelį su tešla į mikrobangų krosnelę, nustatytą aukštu režimu, apytikriai 45 sekundėms. Jei tiek laiko per mažai, laikome apie minutę.


7. Prieš patiekdami aptepame kremine glazūra.


Shutterstock


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis