Kaip įrengti miegamąjį, kuriame pavyktų gerai išsimiegoti?

Miegamasis – asmeninė poilsio tvirtovė, kurioje turėtume jaustis visiškai saugiai ir ramiai. Kad būtų užtikrintas geras nakties miegas, esame pasiryžę išbandyti daug ką – nuo naujo čiužinio iki prabangios vėdinimo sistemos. Tačiau kartais gali užtekti daug paprastesnių dalykų. Parinkome penkis fengšui patarimus, kaip į miegamąjį pritraukti užsitarnautą gerą miegą.

Lovos medžiagiškumo svarba. Laikantis fengšui principų, norint sukurti teigiamą miegamojo energiją, pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į lovos galvūgalio bei rėmo medžiagiškumą. Geriausia jeigu lova ir jos galvūgalis yra mediniai.

Mediena – vienas iš fengšui elementų, kuris yra sietinas su žmogaus kūno bei jo energijos palaikymu, kol šis miega.


Shutterstock


Gali kilti klausimas, kuo medinė lova yra pranašesnė už, pavyzdžiui, metalinę. Atsakymas gan paprastas – metalas yra laidininkas, todėl jis gali trikdyti natūralų žemės magnetinį lauką ir taip trukdyti ramiam žmogaus miegui.


Shutterstock


Lovos pozicija kambaryje. Jeigu miegamajame norite jaustis saugiai ir stabiliai, labai svarbi yra lovos pozicija kambaryje. Lovos galvūgalis turėtų būti tvirtai atremtas į sieną. O štai lovos kojūgalis neturėtų būti visiškai tiesiai prieš duris. Taip pat vertėtų įvertinti ir lubas, laikantis fengšui principų, tiesiai virš lovos neturėtų kas nors kaboti.


Shutterstock


Naktiniai staliukai. Norint sukurti harmonijos jausmą miegamajame, reikia galvoti apie porinius skaičius, nes jie asocijuojasi su balansu. Tad, pavyzdžiui, vietoje vieno naktinio staliuko, patariama įsigyti du.


Shutterstock


Gerą energiją pritraukiantys aksesuarai. Dekoruojant šią asmeninę erdvę, labai svarbu sukurti pozityvią jos energiją. Tai lengviausiai yra pasiekiama aksesuarų pagalba. Pagalvėlės, pledai, kilimai bei kiti panašūs minkšti aksesuarai savo spalva, tekstūra ir raštu pritraukia pasirinktą energiją. Renkantis meno kūrinius, šviestuvus ir kitus dekoro akcentus, taip pat svarbu atkreipti dėmesį ne tik į jų estetinę, bet ir emocinę vertę.


Shutterstock


Jokių veidrodžių miegamojo erdvėje. Nemažai žmonių savo miegamuosius mėgsta puošti veidrodžiais, tačiau laikantis senovinės kinų filosofijos, šio dekoro elemento miegamajame reikėtų vengti. Taip patariama yra todėl, nes veidrodžiuose slypi daug aktyvios energijos, o miegamajame norisi kuo daugiau ramybės.


Paruošta pagal Dekorama.lt informaciją.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis