Modernus loftas: erdvė, kuriame juntamas gyvenimo mieste ritmas

Lofto stiliaus butuose paprastai pagrindinį vaidmenį atlieka ne dekoro akcentai, o architektūrinės detalės – aukštos lubos, masyvūs langai, plytinės sienos, neuždengtos sijos ir pan. Šis butas yra puikus pavyzdys, kaip apdaila derėdama su architektūrinėmis detalėmis sukuria išskirtinį erdvės charakterį.

Kuriant interjerą lofto tipo būstui, paprastai yra susiduriama su keturiais dideliais iššūkiais, kuriuos įveikus, galima pasiekti iš tiesų įspūdingų rezultatų. Pirmiausia – tai vizualinis erdvės šaltumas. Kadangi tai yra neįprastai atviros bei erdvios patalpos, kuriose galima rasti betono, metalo, plytų ir kitų „šaltų“ medžiagų, reikia įdėti papildomų pastangų joms sušildyti. Šiuo atveju buvo pasirinktos šilto atspalvio medinės grindys, medinės valgomojo kėdžių kojelės, virtuvės stalviršiai ir lentynėlės, masyvūs pinti šviestuvai, minkšti baldų audiniai bei užuolaidos.


Antrasis iššūkis – itin aukštos lubos. Aukštos lubos, žinoma, nėra jokia problema – tai tikras privalumas, tačiau norint sukurti skoningai atrodančią erdvę, būtinai reikia jas išnaudoti. Sumanus vizualinis sprendimas šiame būste – aukštai pakabintos užuolaidos, kurios dar labiau pabrėžia erdvės dydį. Aukštis taip pat buvo išnaudotas ir praktiškai: įrengtas daug talpinantis virtuvės baldas, aukšta spinta miegamajame.



Kontrasto kūrimas – tai trečiasis iššūkis, kuris būdingas kiekvienam interjerui. Šiam būstui buvo parinktas klasikinis kontrasto kūrimas, pasitelkiant juodą bei baltą spalvas. Šių spalvų derinys interjerui suteikia vizualinio gylio. Pavyzdžiui, kaip charakteringai atrodo juodos durys arba juodas gyvatukas baltame sienos fone.


Vientisumo išlaikymas – tai paskutinis iššūkis, kuris taip pat yra būdingas visiems interjerams. Šiame bute rišamoji detalė yra betonas ir jo spalva (betono plokštės svetainėje, betono siena virtuvėje, pilkos plytelės vonioje, minkšti pilkos spalvos audiniai miegamajame ir t.t.).




Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis