5 interjero tendencijos, apie kurias visi kalbės 2019 metais

2019 metai jau čia pat, tad nekantru sužinoti, kas mūsų laukia artėjančiai metais. Kalbant apie interjero dizainą, spėjimų puokštė yra išties įvairi. Parinkome 5 tendencijas, apie kurias kitais metais turėtume išgirsti tikrai ne vieną kartą.

Žalios spalvos akcentai. Panašu, kad žalia spalva bus viena iš TOP spalvų 2019 metais. Jau dabar įvairiuose dizaino tematikos leidiniuose galima rasti žavių šios spalvos pritaikymo interjere variantų. Tokia spalva interjere atrodo šviežiai ir energingai, tad norėdami prisijaukinti ją savo namuose, pradėkite nuo subtilių akcentų, pavyzdžiui, pledo arba veliūrinių pagalvėlių.


Shutterstock


Natūralaus pluošto kilimai. Kalbant apie 2019 metus, interjero dizaino pasaulyje vis dažniau galima išgirsti terminą – natūralizmas. Šis terminas yra susijęs su natūralių dekoro medžiagų panaudojimu interjere.


Shutterstock


Jau dabar labai populiarios yra tokios medžiagos, kaip sizalis, vytelės, ratanas, kanapių pluoštas ir t.t. Panašu, kad apie šias medžiagas dar daugiau išgirsime 2019 metais. Spėjama, jog ypač tendencingi bus pinti natūralaus pluošto kilimai, kurie interjere atrodo be galo šiltai bei elegantiškai.


Vintažiniai baldai. Vis daugiau ir daugiau diskutuojant apie globalinį atšilimą ir klimato kaitą, žmonės ima stengtis prisidėti prie gamtos apsaugos iniciatyvų. Vienas iš būdų prisidėti – suteikti antrą gyvenimą nereikalingiems daiktams. Vintažinių baldų bei aksesuarų panaudojimas interjere – puikus to pavyzdys. Tokie baldai namuose išsiskiria ypatinga savo aura, kadangi jie savyje slepia tam tikras istorijas.


Shutterstock


Masyvūs paveikslai. Interjero dizaineriai dažnai sako, kad kiekvienuose namuose turėtų būti bent po vieną drąsų sprendimą, kuris erdvei suteiktų išskirtinio charakterio. Spėjama, kad artėjančiais metais tais drąsiais sprendimais taps masyvūs paveikslai, kurie sukoncentruos visą dėmesį į save.


Shutterstock


Skirtingos medienos derinimas. Viena iš nerašytų dekoro taisyklių, kuriant namų interjerą, – nemaišyti skirtingų medienos rūšių (atspalvių) vienoje erdvėje. Tačiau spėjama, kad 2019 metais toks derinimas bus sveikintinas, jei skirtinga mediena harmoningai papildys viena kitą.


Shutterstock


Paruošta pagal Dekorama.lt informaciją

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis