Originalios kalėdinės eglutės: 6 idėjos, norintiems kitokios eglės

Ne vienam iš mūsų žalia bei kvapni eglutė sukelia nostalgiškus jausmus ir primena vaikystės Kalėdas, kai šio medelio puošimas būdavo itin svarbus šeimyninis ritualas. Tačiau šiais laikais, stiprėjant ekologiniam judėjimui, vis daugiau žmonių atsisako kirstinių eglučių. Tad kokios galėtų būti jų alternatyvos?


Kalėdinė eglutė iš virvės ir pagaliukų. Įneškite į namų erdvę šilumos ir jaukumo eglutės iš pagaliukų ir virvės pagalba. Toks kalėdinis medis yra ypatingas tuo, kad jis neužima vietos kambaryje, todėl jis tiks net mažiausiai svetainei. Medienos ir virvės faktūros interjerui suteiks papildomo gylio, o kabantys kalėdiniai žaisliukai sukurs šventiška nuotaiką.


Shutterstock


Eglutė iš siūlų ir klijų mišinio. Tie, kurie nori pastatomos eglutės, gali išbandyti šį nesudėtingą kalėdinio medelio projektą. Iš storesnio popieriaus pasigaminkite kūgio formą ir ją apvyniokite plastikine plėvele. Siūlą ar virvelę pamirkykite dekoravimui skirtame klijų ir lako mišinyje ir juo apvyniokite kūgį. Teptuku papildomai patepkite siūlus ten, kur atrodo, kad trūksta klijų mišinio. Tada palikite medelį per naktį, kad išdžiūtų. Ryte telieka ištraukti popierinį kūgį ir voilà.


Shutterstock nuotr.


Eglutės siluetas iš juostos ir lempučių girliandos. Jeigu namuose jums užtenka minimalaus Kalėdų simbolio, iš juostos ir lempučių galite suformuoti eglutės siluetą ant vienos iš kambario sienų. Kad atrodytų šventiškiau, papildomai galite prikabinti kelis kalėdinius žaisliukus.


Shutterstock nuotr.


Netikėta eglutė iš senų medinių pakabų. Tiems, kurie ieško itin unikalaus kalėdinio medžio sprendimo, įdomus gali pasirodyti eglutės iš medinių pakabų variantas. Tokia detalė jūsų interjerui suteiks žaismingumo.


Shutterstock nuotr.


Žalias kambarinis augalas – eglutė. Kai kurie kambariniai augalai savo forma ir žaluma primena kalėdine eglutę, o namus puošia ištisus metus. Pavyzdžiui, per Kalėdas nedidelį puskiparisį galite įstatyti į šventiškai papuoštą vazoną.


Shutterstock nuotr.


Eglutė iš pagaliukų. Jeigu mėgstate meistrauti, galite imtis ir kiek sudėtingesnių projektų. Pavyzdžiui skandinaviškame, moderniame arba minimalistiniame interjere labai žaviai gali atrodyti eglė iš pagaliukų. Tokį kalėdinį medį kartu su vaikais galima puošti šventiniais žaisliukais bei lempučių girliandomis.


Shutterstock nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis