Kalakutienos krūtinėlė, įdaryta abrikosais ir anakardžiais

Orkaitėje kepta kalakutienos krūtinėlė – paprastai ir greitai pagaminamas patiekalas. Tačiau įdarytą paukštieną gaminame toli gražu ne dažnai; vis dėlto tokiam valgiui paruošti reikia gerokai daugiau laiko, o jo galime ir norime skirti per šventes. 

Reikės:

750 g kalakutienos krūtinėlės be kaulo,

30 ml alyvuogių aliejaus,

1 nedidelio poro baltosios dalies,

2 vidutinio dydžio morkų,

2 saliero lapkočių,

30 ml medaus,

2 šaukštelių citrinų sulčių.


Įdarui paruošti:

15 ml alyvuogių aliejaus,

1 mažo svogūno,

1 arbatinio šaukštelio tarkuoto imbiero,

2 nedidelių karštai rūkytų kiaulienos dešrelių (nebūtinai),

40 g džiovintų abrikosų,

40 g anakardžių,

30 g baltos duonos džiūvėsėlių,

1 didelio kiaušinio,

1 šaukštelio džiovintų čiobrelių,

20 ml medaus,

1 šaukšto citrinų sulčių,

druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.


Pagaminkite įdarą: keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite labai smulkiai sukapotą svogūną, pakepinkite porą minučių, įdėkite tarkuoto imbiero ir kaitinkite dar tiek pat. Nukelkite nuo viryklės.


Dešreles smulkiai supjaustykite riekelėmis, abrikosus ir riešutus sukapokite ir sumaišykite su likusiais įdaro ingredientais bei keptais svogūnais. Gerai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.


Atsargiai nupjaukite odą nuo kalakutienos krūtinėlės. Mėsą perpjaukite pusiau horizontaliai (tačiau ne iki galo) ir atverkite, tada sudėkite įdarą, užberkite čiobrelių ir užverkite. Apsukite kepsnį kalakutienos oda, sutvirtinkite kepimo siūlu ar tinkleliu.


Aplink kalakutieną sudėkite šiaudeliais supjaustytus porus, morkas ir salierus, paukštieną ir daržoves apšlakstykite aliejumi, kad visur jo kliūtų.


Pašaukite į įkaitintą iki 180 ºC temperatūros orkaitę ir kepkite 30 minučių. Ištraukę iš orkaitės apliekite medaus ir citrinų sulčių mišiniu, daržoves pavartykite. Kepkite dar 15–25 minutes, kol patiekalas apskrus.


Praktiškas patarimas

Pagaminkite padažą iš sulčių, išsiskyrusių kepant kalakutieną. Nukoškite jas, pavirinkite su baltuoju vynu, įberkite šaukštelį miltų, įdėkite šaukštelį sviesto ir dar pakaitinkite, kol padažas sutirštės.


Gera idėja

Kepsnio įdarą galite pasidaryti iš anksto ir laikyti šaldytuve per naktį, tada patiekalą pagaminsite labai greit.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis