167 kv.m namas Vilniaus užmiestyje: skirtingų stilių eklektikos pynė

(1)

Ši charakteringa erdvė sunkiai telpa į bet kokius standartinius stiliaus rėmus. Pats autorius Šarūnas Širvinskas tokį unikalų interjerą apibūdina, kaip „skirtingų stilių eklektikos pynę“.

19 km nuo Vilniaus centro nutolęs, gamtos apsuptyje įsikūręs, nestandartinio išplanavimo namas savyje talpina 167 kvadratinius metrus. Tik įžengus pro duris, namo interjeras įtraukia į skirtingų stilių žaismę, kuri harmoningai susilieja į vientisą erdvę.


Kipras Kasputis


Pirmame aukšte, 100 kvadratinių metrų plote, yra patenkama į loftams būdingą aukštą erdvę, kuri siekia įspūdingą 6 m aukštį. Šios patalpos didybės jausmą sustiprina dideli langai bei gausus apšvietimas. Plotas lengvai gali būti transformuotas į šokių aikštelę, kino teatrą didelei kompanijai ar tiesiog poilsio zoną su vaizdais į gamtos tolius.


Kipras Kasputis


Žengiant nuo „šokių“ aikštelės link virtuvės, spalvinis koloritas vėsta. Čia kelią pastoja didelis mobilus valgomasis ir baras-salelė. Išskirtinio dizaino virtuvinis baldas leidžia patogiai užsiimti maisto gaminimo ritualais. Dalis čia esančių baldų, detalių atvyko iš įvairių šalių, kai kurie buvo gaminti pagal individualius pageidavimus. Šioje zonoje akis į viršų pakelti priverčia faktūriškos šios erdvės betoninės lubos.


Šviesas pritemdžius ir kylant į antrą aukštą, kurio dar nepasiekus, tarp laiptų esanti aikštelė su paveikslais ant sienų sufleruoja jog stilius šyla ir perkelia jus į kaimišką tematiką. Stambūs balkiai, raudonmedžio durys, molinės plytos, masyvus baldai, Provanso žibintai nukelia į Italiją, Ispaniją.



Pro miegamuosius, vaikų kambario langus atsiveria vaizdas į gamtos tolius, miško peizažus. Antro aukšto 4 patalpų išplanavimą praturtina 8 m ilgio galerija iš kurios atsiveria vaizdai į gamtą arba pirmo aukšto „dūzges“.


Palikus namo vidų ir išėjus įkvėpti gryno oro į terasą, galima stebėti saulėlydį 45 kvadratinių metrų terasoje su itališkų molinių vazonų ansambliu ir senovinių molinių plytų tvora.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis