Pirmasis būstas: kokius baldus perkant galima sau leisti paišlaidauti?

Pirmasis būstas – sudėtingas galvosūkis, reikalaujantis daugybės rimtų sprendimų. Visgi dažniausiai galvos skausmu tampa klausimai susiję su biudžeto planavimu. Juk interjero salonuose galima rasti tokią gausybę stilingų baldų bei aksesuarų, tačiau banko sąskaita – neguminė, todėl reikia apsispręsti kur verta išlaidauti, o kur galima pataupyti. Šį kartą parinkome interjero akcentus, kuriuos perkant, vertėtų piniginę atverti plačiau.

Patogi sofa. Vienas daiktas, kurio reikia kiekvienai svetainei, yra patogi ir stilinga sofa. Šis baldas neretai tampa tuo pirkiniu, prie kurio yra derinamos likusios kambario detalės (kavos staliukas, foteliai, knygų lentyna ir t.t.).


Reikia atkreipti dėmesį į tai, kad sofos kaina neretai yra susijusi su jos kokybe. Tad investuojant į šį baldą, reikėtų atsižvelgti ne tik į jo stilių, bet ir medžiagas iš kurių šis yra pagamintas. Sofos medžiagiškumą derėtų rinktis pagal savo gyvenimo būdą, pavyzdžiui, veliūrinis gobelenas atrodo itin prabangiai, tačiau namuose, kuriuose yra augintinių arba mažamečių vaikų, nėra itin praktiškas. Tokiems namams geriau rinktis medvilnę arba vilną.


Shutterstock


Funkcionalus valgomojo stalas. Kitas daiktas, kuris yra būtinas kiekvieniems namams ir į kurį verta investuoti didesnę pinigų sumą, yra universalus valgomasis stalas. Būtent šis baldas dažnai tampa namų širdimi apie kurią vyksta intensyvus gyvenimas – čia yra mėgaujamasi maistu, bendraujama, kartais dirbama.


Shutterstock


Renkantis stalą, reikia atsižvelgti į jo dydį bei formą. Kadangi prie jo norisi sutalpinti kuo daugiau žmonių, verta rinktis prailginamą jo variantą. Jeigu norite, kad valgomasis stalas užimtu kuo mažiau vietos, tačiau talpintų didesnį žmonių kiekį, verta pagalvoti apie apvalaus stalo variantą.


Stilingas sandėliavimui skirtas baldas. Nors naujų namų nesinori apkrauti dideliu daiktų kiekiu, tačiau pradėjus juose gyventi, to paprastai išvengti nepavyksta. Tada tvarkai palaikyti prireikia sandėliavimo baldų. Kad daiktų laikymo vieta taptų stilinga interjero detale, verta investuoti į išskirtinio dizaino lentyną.


Shutterstock


Akcentinis kilimas. Kilimas – interjero elementas, kuris be galo paprastai gali transformuoti erdvę, juk ne veltui interjero dizaineriai sako, kad be kilimo interjeras atrodo neužbaigtas. Kalbant apie kilimų kainas, paprastai čia galioja ta pati taisyklė, kaip ir perkant sofą, – kokybė atsispindi jo kainoje. Norint interjero akcento, kuris tarnautų ilgus metus ir išlaikytų savo estetinę vertę, verta rinktis aukštesnės kokybės kilimą.


Shutterstock


Prabangi patalynė. Kadangi miegamajame praleidžiame didelę savo gyvenimo dalį, tikrai neverta pirkti pigios ir kūnui nemalonios patalynės. Tai yra vienas iš tų interjero akcentų, kurį perkant malonu paišlaidauti. Šiandien madingas pasirinkimas yra lininė patalynė, kuri yra ne tik patogi, bet ir labai stilinga.


Shutterstock


Paruošta pagal Dekorama.lt informaciją.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis