Tam, kad darbas namuose neprailgtų: kaip įsirengti namų biurą pagal koselig principus

Vis daugiau žmonių siekdami suderinti darbą ir asmeninį gyvenimą renkasi darbą iš namų. O kad darbas namuose neprailgtų, rekomenduojame savo darbo kambarį ar kampą įsirengti pagal koselig principus – kad produktyvumas išaugtų, o stresas sumažėtų.

Kas tas koselig? Tai norvegų kalbos žodis, apibūdinantis būseną, kai mums jauku ir esame patenkinti. Pasidomėkime, kaip susikurti jaukią ir įkvepiančią vietą darbui namuose, jog dirbti būtų taip pat malonu kaip ilsėtis.


Shutterstock


Nors Norvegijoje žiemą būna mažai šviesos – kai kuriose šalies dalyse saulė apskritai nepakyla – ši šalis dažnai figūruoja laimingiausių pasaulio šalių sąrašo viršuje. Tad labai išmintinga ieškoti įkvėpimo būtent šioje šalyje.


Shutterstock


Štai penki praktiniai žingsniai, kurie padės įpūsti koselig dvasios jūsų darbo kambariui:


Norvegiškoje jaukumo filosofijoje labai svarbus elementas yra medis, o kas gali būti labiau norvegiška, nei rąstinė trobelė? Rąstiniai namai šilti ir jaukūs, juose gera akustika, malonus kvapas ir harmoninga atmosfera. Todėl tobuliausia vieta namų biurui – rąstinis namukas sode. Jei gyvenate name su sodu, būtinai pasinaudokite galimybe pasistatyti nedidelį rąstinį sodo namelį ir įsirengti jame namų biurą. Jei tokios galimybės neturite, ne bėda – jaukų darbo kambarį galima įsirengti ir bute. O jei vietos mažai, užteks ir kampo, kurį taip pat galima įrengti taip, kad iš jo nesinorės pakilti.


Shutterstock


Norėdami darbo kambariui suteikti koselig vaizdą ir atmosferą, rinkitės skandinaviško stiliaus medines grindis ir medines lentynas. Medinis darbo stalas (kuo didesnis, tuo geriau), suteiks erdvei neformalią atmosferą, o stalinis šviestuvas erdvę vizualiai sušildys ir suteiks jaukumo.


Shutterstock


Namų biuras ne operacinė – čia neturi būti balta ir sterilu. Rinkitės spalvingus aksesuarus (lentą užrašams ar pieštukinę), sienos ar tekstilė gali būti margintos ryškiais raštais ar užrašais. Jei yra vietos, pastatykite patogų fotelį ar sofą su didelėmis pagalvėlėmis ir raštuotu užtiesalu – tobula vieta spontaniškiems susitikimams arba tiesiog prisėsti su puodeliu garuojančio gėrimo ir pailsinti akis nuo ekrano.


Shutterstock


Vėl į madą grįžta kambariniai augalai biure. Net jei gėlių priežiūra ne jūsų sritis, galite rinktis kaktusus ar sukulentus – jie nereikalauja daug priežiūros, bet suteikia erdvei neformalią atmosferą. Be to, gerina oro kokybę.


Nepamirškite reguliariai judėti, geriausia lauke, nepriklausomai nuo oro sąlygų. Išeikite bent 20 minučių pasivaikščioti, pasivažinėti dviračiu arba pabėgioti – organizme išsiskirs endorfinai, kurie natūraliai mažina streso lygį, tad jaučiamės ramesni, laimingesni.


Shutterstock


Nepaisant ilgų tamsių dienų norvegai laukia žiemos, kad galėtų mėgautis koselig atmosfera. Tad galbūt ir mums vertėtų imti iš jų pavyzdį ir jaukiai įsirengti savo darbo vietą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis