Studijos tipo butas: švelni skandinaviško stiliaus jaukumo oazė

Skandinaviškas interjero dizainas – vienų mylimas, kitų nekenčiamas, tačiau niekada iš mados neišeinantis. Šis studijos tipo būstas yra geras pavyzdys, kuris atskleidžia, kodėl tiek daug žmonių dievina tokį interjero stilių ir renkasi jį savo namams.

Nesvarbu, ar jums patinka skandinaviškas interjero dizainas, ar nepatinka, iš jo visi gali pasisemti tam tikrų idėjų savo namams. Galima išskirti 4 pamatines šio stiliaus vertybes: meilė natūralioms medžiagoms; dėmesys natūraliai ir dirbtinei šviesai; daiktų formos ir faktūros svarba; bandymas perkelti dalelę gamtos į namų vidų. Visa tai puikiai atsiskleidžia ir šiame interjere.


Ypatingas šviesos vaidmuo šiame būste atsiskleidžia per dominuojančią baltą interjero spalvą, kuri dar labiau išryškėja natūralioje dienos šviesoje, kurios čia yra iš tiesų nemažai. Interjere baltos yra ne tik sienos, bet ir dauguma baldų bei akcentų, todėl studijos tipo butas atrodo erdvus, šviesus ir lengvas.



Nors baltos spalvos čia yra labai daug, tačiau butas neatrodo šaltas bei nejaukus. Šilumos jausmas būste yra kuriamas šilta medaus atspalvio mediena. Visa erdvė yra išklota šios spalvos medinėmis grindimis, palangėms ir stalviršiams taip pat parinkta mediena. Dar reikia paminėti ir išskirtinius akcentus – masyvų pintą šviestuvą, veidrodį su masyviu rėmu bei kopėčias prie lovos.


Jaukumas šiame interjere yra kuriamas minkštomis audinių tekstūromis. Čia tikriausiai labiausiai akį patraukia pakabintas pintas krėslas. Šiltai ir jaukiai atrodo pledai, užuolaidos, kilimai. Pinti dirbiniai bute atlieka net meno dirbinių vaidmenį.


Kitas svarbus šio interjero akcentas – augalai. Jie erdvei suteikia papildomos tekstūros bei gyvybės. Čia yra tiek gyvų, žalių, tiek džiovintų, faktūriškų augalų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis