Vinilinė grindų danga: privalumai ir trūkumai

Šiuolaikiška vinilinė grindų danga, arba trumpiau – PVC danga, Lietuvoje kol kas yra naujiena, bet susidomėjimas ja darosi vis pastebimesnis. Dėl pažangių technologinių sprendimų ši danga tampa alternatyva keramikinėms plytelėms, laminatui ir kai kuriais atvejais net medinėms grindims. Tad šioje publikacijoje aptarsime svarbiausius tokių grindų privalumus ir trūkumus.

Trumpai apie vinilinę grindų dangą


Išgirdus terminą PVC danga ne vienam pirmiausia į galvą ateina senos, ruloninės mokyklinių sporto salių grindys. Tačiau šiuolaikinės vinilinės grindys neturi nieko bendra su tokiomis atgyvenusiomis PVC dangomis. Šios dangos gamybos technologija yra smarkiai pažengusi į priekį, todėl galutinis rezultatas – išvaizdžios, patogiai montuojamos (galima rinktis vinilines plyteles arba lenteles su „click“ sistema) ir 100% atsparios drėgmei grindys.


Shutterstock


Vinilinės grindų dangos privalumai


* Atsparumas drėgmei. Kadangi ši grindų danga yra visiškai atspari drėgmei, ji puikiai tinka tose patalpose, kur yra padidėjęs drėgmės lygis, pavyzdžiui: vonioje, virtuvėje, rūsyje ir pan. Žinoma, svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad vinilinė grindų danga bus visiškai vandeniui atspari tik tada, jei ji bus tvarkingai įrengta.


* Atsparumas purvui ir dėmėms. Ši grindų danga pasižymi atsparumu purvui ir dėmėms, o tai reiškia, kad jos priežiūra yra be galo paprasta. Ją užtenka išsiurbti ir prabraukti sudrėkintu skuduru. Dėl šios priežasties, tokios grindys yra populiarios virtuvėse bei vaikų kambariuose.


* Komfortas. Vinilinė grindų danga yra šilta ir gan minkšta, todėl ja malonu vaikščioti. Tai ypač svarbu virtuvėje, kur praleidžiama nemažai laiko stovint.


* Garso sugeriamumas. Tiems, kurie gyvena daugiabučiuose, ši grindų danga patraukli gali būti dar ir dėl to, kad ji labai gerai sugeria garsą. Grindų ekspertai vinilinę dangą šiuo atžvilgiu prilygina kiliminei dangai.


* Nesudėtingas įrengimas. Šiuolaikinių vinilinių grindų įrengimas yra itin paprastas. Vinilinės plytelės arba lentelės yra montuojamos „click“ sistema, tad montavimas neužtrunka ilgai. Įrengus tokias grindis, jomis iš karto galima vaikščioti, nes nereikia laukti kol išdžius skiedinys.


Shutterstock


Vinilinės grindų dangos trūkumai


* Nėra galimybės atnaujinti. Vienas didžiausių šios dangos minusų, kad ir kokia atspari ji bebūtų, jos negalima atnaujinti, o tai reiškia, kad nutikus nelaimei, pažeistą dalį reikės pašalinti ir pakeisti nauja.


* Spalvos kitimas. Prastesnės kokybės vinilinė grindų danga yra linkusi į spalvos kitimą. Taip dažniausiai nutinka tada, kai danga yra veikiama tiesioginių saulės spindulių.


* Neperdirbama medžiaga. Tai nėra itin ekologiškas pasirinkimas, kadangi ši medžiaga yra sunkiai perdirbama. Tačiau gamintojai stengiasi tai pakeisti ir pradeda gaminti labiau savaime yrančius medžiagos variantus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis