5 kambarinės gėlės, kurios primins vasarą net šaltuoju sezonu

Dienoms trumpėjant ir orams prastėjant vis daugiau laiko praleidžiame patalpose. Dėl šios priežasties, dabar itin aktualus yra namų jaukumo kūrimas, juk norime savo laisvą laiką leisti gražioje ir šiltoje aplinkoje. Augalai – svarbi jaukaus interjero detalė. Tad kokius augalus rinktis, kad jie savo žiedais džiugintų šalčiausiais metų mėnesiais?

Snaputis (lot. Geranium). Snaputis yra itin mėgstamas sodininkų augalas, nes jo priežiūra yra minimali, o žydėjimas nepakartojamai gražus.


Shutterstock


Auginant šį augalą namuose, labai svarbu užtikrinti pakankamą šviesos kiekį. Snaputį rekomenduotina auginti pietinėje arba vakarinėje pusėje esančiame kambaryje.


Shutterstock


Amarilis (lot. Amaryllis). Amarilis, arba dar kitaip žinomas kaip lelijinė beladona, yra svogūninis augalas kilęs iš Pietų Afrikos. Jis yra auginamas tiek lauke, tiek namuose. Auginant šį augalą namuose, jis žydi gana ilgai šaltuoju sezonu (net iki 7 savaičių). Jei amarilį laikote ant palangės, svarbu kasdien jį pasukti, nes kitaip jis kryps šviesos link ir jo stiebas nebus tiesus. Dar svarbu atminti, kad amarilis negali pakęsti šalčio ir karščio, todėl patalpoje reikia palaikyti optimalią temperatūrą. Taip pat jis mėgsta šviesą, tačiau vazonėlio tiesioginiuose spinduliuose laikyti nerekomenduojama.


Shutterstock nuotr.


Kalėdų kaktusas. Švelniai vadinamas Kalėdų kaktusu, šis augalas dar yra žinomas savo tikruoju pavadinimu – tikrasis plokštenis (lot. Schlumbergera truncata). Šis augalas natūraliai auga Brazilijos drėgnuosiuose miškuose, tad ir jo priežiūra kiek skiriasi nuo dykumos kaktusų. Auginant Kalėdų kaktusą namuose, laikykite jį taip, kad jis negautų ryškios tiesioginės šviesos. Tai pat nerekomenduojama jo laikyti šalia karščio šaltinių bei statyti ant palangių (ypatingai ant pietinės pusės).


Shutterstock


Begonija (lot. Begonia). Šios įspūdingai žydinčios gėlės gerai auga įprastomis kambario sąlygomis. Tik svarbu parinkti šviesią, labai saulės neįkaitintą vietą, nes tamsoje jos gali nustoti žydėti. Laistyti jas reikia reguliariai kambario temperatūros vandeniu.


Shutterstock


Sprigė (lot. Impatiens). Sprigė – populiarus augalas kilęs iš Centrinės Afrikos. Nors šios gėlės paprastai yra auginamos lauke, jas galima auginti ir kambaryje. Lietuvoje paprastai yra auginamos šios rūšys: balzamininė sprigė, valero sprigė, Naujosios Gvinėjos sprigė. Auginat šias gėles namuose, reikia atkreipti dėmesį į tai, kad jos nemėgsta sauso, radiatorių įkaitinto oro, tad jį reikia drėkinti. Sprigę galima apipurkšti vandeniu, tačiau vandens lašeliai neturėtų patekti ant žiedų. Jeigu sprigė gausiai žydį, geriau orą drėkinti kitu būdu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis