5 didžiausi mitai apie grindinį šildymą

Grindinis šildymas sparčiai populiarėja, tad daug naujų būstų savininkų domisi šiuo šildymo būdu. Kadangi toks šildymas mūsų šalyje yra dar ganėtinai naujas, apie jį sklando ne vienas mitas. Šiame straipsnyje aptarsime penkis dažniausius mitus susijusius su grindiniu šildymu ir pabandysime juos išsklaidyti.

Grindinis šildymas – brangu“


Iš karto galima pasakyti, kad grindinis šildymas yra pati pigiausia šildymo sistema, kurią galima įsigyti. Ji yra pigesnė net už tradicinę radiatorių sistemą. Beje, kadangi grindinis šildymas yra valdomas termostatais, galima taupyti eikvojamą energiją. Pasirinkus šį šildymo būdą, kambario temperatūrą galima sumažinti vidutiniškai 2 laipsniais.

Galbūt šis mitas yra daugiau susijęs su įrengimo kaina, kadangi tokiam darbui būtina samdyti patyrusius profesionalus, o ne pirmus pasitaikiusius, laisvai samdomus darbininkus.


Grindinis šildymas nesveika“


Grindinis šildymas jokios neigiamos įtakos žmogaus sveikatai neturi. Netgi atvirkščiai – toks šildymas yra labai tinkamas tiems, kurie yra alergiški arba serga astma. Tyrimai parodė, kad esant grindiniam šildymui, sąlygos dulkių erkutėms ir alergenams plisti yra žymiai prastesnės nei šildant radiatoriais.


Shutterstock nuotr.


Pasirinkus grindinį šildymą bus sunku parinkti tinkamą grindų danga“


Sklando dar vienas mitas, kad pasirinkus grindinį šildymą labai sumažėja grindų dangos opcijų, nes ne pro visas dangas prasiskverbia šiluma. Tačiau tai yra ne tiese. Gerai įrengta sistema dera su dauguma dangų. Žinoma, geriau šyla tos dangos, kurių varža yra mažesnė (pvz., keramika), tačiau tokią šildymo sistemą galima derinti net su mediena, tik svarbu parinkti pakankamai sausa mediena, kad ši „nevaikščiotų“ dėl šilumos svyravimų.


Svarbu: pasirinkus grindinį šildymą, visada rekomenduojama pasikonsultuoti su grindų dangos gamintoju, ar jo produkcija yra tinkama šiam šildymo būdui.


Kylančios dulkės – grindinio šildymo padarinys“


Mažesnė oro cirkuliacija patalpoje nėra dulkių kilimo priežastis. Šildant grindiniu šildymu grindyse palaikoma temperatūra nuo patalpos oro temperatūros skiriasi vos keliais laipsniais, tad susidaręs temperatūros skirtumas yra per mažas dulkėms kilti.


Shutterstock nuotr.


Taip šildyti tinka tik vonią bei virtuvę“


Anksčiau buvo manoma, kad ši šildymo sistema tinka tik voniai bei virtuvei, tačiau šiandien ji yra įrenginėjama visuose kambariuose. Be to, grindinį šildymą galima įsirengti tiek name, tiek bute; tiek naujame, tiek renovuojamame būste.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis