71 kv.m palėpė Vilniuje: butas, kuriame vietos atsirado ir laipiojimo sienai

(1)

Ar palyginus nedideliuose namuose miesto centre atsiras vietos laipiojimo sienai? Žinoma! Dar daugiau – kodėl idėjos nepanaudojus kaip pagrindinio interjero akcento? Juk ši veikla namų gyventojus kaskart puikiai nuteikia, be to laipiojimo įranga – daili. Būtent taip, lengvai ir be jokių abejonių sporto, laisvalaikio elementas tapo naujų namų ašimi.

Butas – viršutiniame aukšte, tad čia aukštos lubos svetainės ir virtuvės-valgomojo zonoje. Dėl to, pirma dizainerių mintis ir buvo laipiojimo sieną įrengti būtent šioje erdvėje, išnaudoti jos aukštį. Tam, kad sportinis elementas keltų daugiau asociacijų su namais, o ne sporto sale, buvo nutarta sienai šioje zonoje suteikti šiltą medžio tekstūrą. Dailus aukštos medžio juostos vaizdas įkvėpė pabrėžti visą palėpės skliautą, tad juostą dizainerės pratęsė lubomis ir ant priešpriešiais esančios sienos.


Norbert Tukaj


Namuose vyrauja lengvos monochrominės spalvos, natūralios medžio detalės suteikia šilumos ir jaukumo, visi interjero sprendimai – paprasti ir funkcionalūs, o laipiojimo sienos elementas niekuomet neleidžia pamiršti, kad gyvenimas yra gražus, kadangi po visų darbų galų gale laukia mėgstamas laisvalaikis.



Autorės: Janina Avreicevič ir Eivina Lazickaitė;

Vieta: Užupis, Vilnius;

Plotas: 71 kv. m;

Metai: 2017.


Šaltinis: www.kubinismetras.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis