Laminatas: pagrindiniai pliusai ir minusai

Renkantis grindis savo namams, apie laminatą paprastai yra pagalvojama tada, kai yra dirbama su mažesniu biudžetu. Nors tokia grindų danga pridėtinės vertės būstui nesuteikia, tačiau lengvas įrengimas ir žema kaina tikrai vilioja. Tad kokie yra pagrindiniai laminato privalumai ir trūkumai?

Lengvas įrengimas


Laminatas yra tokia grindų danga, kurią galima įsirengti palyginus lengvai ir greitai. Dažnai tokias grindis žmonės įsirengia net patys, nesamdydami papildomos pagalbos. Taip yra dėl to, kad jos turi patogią užrakto („click/lock“ arba „fold/lock“) konstrukciją. Būtent dėl tokios konstrukcijos atskiros laminato lentos susideda lengvai kaip puzlė.

Kita vertus, nors laminato užraktas yra sukurtas taip, kad juo būtų patogu naudotis, kartais nutinka taip, kad jis neveikia taip gerai kaip turėtų. Svarbu: dirbant su šia grindų danga, negalima nieko daryti per jėga, nes taip gali būti pažeistas viršutinis jos sluoksnis ir sugadintas atsparumas drėgmei.


Valymas


Valyti šias grindis yra visiškai paprasta. Tereikia jas prasiurbti ir prabraukti sudrėkintu grindų skuduru. Rekomenduotina naudoti specialų laminato ploviklį. Svarbu žinoti, kad nors laminatas ir yra ganėtinai atsparus drėgmei, per didelis jos kiekis gali priversti jo siūles tarp lentų išbrinkti.


Atsparumas


Laminatas, ne taip kaip natūrali mediena, yra atsparus įvairiems įlenkimams ir įbrėžimams. Kadangi jo fotosluoksnis yra apdengtas apsauginiu sluoksniu, jis taip pat yra atsparus dėmėms. Visgi didžiausias tokios grindų dangos minusas yra tas, kad jos negalima atnaujinti.


Shutterstock nuotr.


Išvaizda


Ši grindų danga yra ypatinga tuo, kad ji puikiai imituoja natūralias medžiagas (pavyzdžiui, medieną). Fotografijoje tokias grindis tikrai galima palaikyti natūraliomis medinėmis. Kad tai nėra originalas, galima suprasti tik atidžiai į jas pasižiūrėjus, nes tikrų medinių grindų visos lentos yra skirtingos ir unikalios. Taip pat stovint ant laminato yra gan aišku, kad yra stovima ant nenatūralios medžiagos.


Pridėtinė vertė


Laminato gamintojai paskutiniu metu labai stengiasi tobulinti savo gaminius. Šiandien kuriamas laminatas yra gaminamas su gilesne tekstūra bei geresne grafikos reprodukcija, tad jis vizualiai tampa vis labiau artimas medienai. Tačiau, kalbant apie nekilnojamo turto pridėtinę vertę, yra manoma, kad namai su laminato grindimis yra kur kas sunkiau parduodami, ne namai su natūraliomis medinėmis grindimis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis