Kambariniai augalai, kurie trumpėjant dienoms nuspalvins jūsų namų erdvę

Dienoms trumpėjant ir artėjant šaltesniems orams, pradedame daugiau galvoti apie namų jaukumo kūrimą. Juk greitu metu patalpose praleisime vis daugiau laiko, todėl norisi jas užpildyti pozityvia energija. Kambariniai augalai – interjero akcentai, kurie labai paprastai namus gali papildyti ryškia spalva bei teigiama emocija.

Augalai interjere atlieka ne vieną svarbų vaidmenį. Pirmiausia jie erdvei suteikia natūralios gaivos ir gyvumo jausmo. Taip pat jie papildo namus savo spalva bei tekstūra ir netgi valo orą. Dienoms trumpėjant ir orams šaltėjant, svarbu rinktis tokius augalus, kuriems nereikėtų itin daug saulės šviesos. Pristatome 5 augalus, kurie artėjant žiemai puikiai jaučiasi namuose.


Shutterstock nuotr.


Raktažolės. Raktažolės – įvairiaspalvės gėlės, kurioms labai tinka augti namų sąlygomis. Atšalus orams, šis augalas gali tapti ryškia ir vasarą primenančia interjero puošmena. Raktažolės geriausiai auga šviesiose, tačiau nesaulėtose vietose. Svarbiausia auginant šias gėles – tinkamai jas laistyti. Nors jas reikia laistyti saikingai, tačiau rekomenduotina jas dažnai apipurkšti vandeniu.


Shutterstock nuotr.


Ciklamenas. Kadangi ciklamenams patinka vėsesni orai, tai yra puikus pasirinkimas artėjant žiemai. Šiais augalais drąsiai galima puošti palanges bei įstiklintus balkonus, nes jie mėgsta šviesą, tačiau negali pernešti karščio. Laistant ciklamenus, vandenį rekomenduojama pilti į padėkliuką ar lėkštelę esančią po vazonėliu.


Shutterstock nuotr.


Kaktusai. Kaktusai yra vieni iš tų augalų, kurie žiemą namų sąlygomis jaučiasi puikiai. Tai tvirtos ir atsparios namų puošmenos, kurios gali iškęsti ilgas sausras. Juos visiškai pakanka laistyti vieną kartą per mėnesį.


Shutterstock nuotr.


Sansevjera. Sansevjera yra ne tik be galo dekoratyvus augalas, bet ir vienas iš geriausiai orą valančių kambarinių augalų. Šis augalas namuose auginamas yra jau labai seniai, nes jis pasižymi nereiklumu ir ištvermingumu. Jam nereikia daug šviesos bei vandens, todėl tai yra tobulas augalas šaltajam sezonui.


Shutterstock nuotr.


Orchidėjos. Visų mylimos orchidėjos yra dar vienas augalas, kuris puikiai jaučiasi prasidėjus šaltajam sezonui. Joms pakanka visai nedaug vandens ir nereikia tiesioginės saulės šviesos. Tik svarbu atminti, kad orchidėjoms reikalinga oro drėgmė, todėl prasidėjus šildymo sezonui reikia stengtis palaikyti aukštesnę oro drėgmę arba augalą kartas nuo karto apipurkšti ir taip pagerinti jo gyvavimo sąlygas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis