Rankšluosčiai vonioje: kiek jų reikia turėti?

Savo namuose rankšluosčius keičiu kartą per savaitę, jei nenutinka kokių netikėtų situacijų. Mano rankšluosčių keitimo diena, kaip ir patalynės pervilkimo, yra šeštadienis. Du ar net tris kartus per savaitę keičiu rankų rankšluostį vonioje, jei naudojamės vienu. Jeigu naudojamės mini rankų rankšluosčiais, jie kabo trys ir išsiverčiame visą savaitę.

Grįžkime prie gražuolės uošvių skrynios, kurioje yra laikomi ne tik patalynės užvalakalai, bet ir rankšluosčiai. Norint surasti reikiamus, teko kaip reikiant pasirausti, o dėl to gimė dar didesnė netvarka. Pasinaudojusi leidimu daryti ką noriu, tvarkiausi pagal save.


Kaip sekėsi tvarkyti uošvių patalynę, galite skaityti ČIA


Labai svarbi sąlyga rankšluosčių keitimui yra drėgmės ir šilumos lygis vonios kambaryje. Jei patalpa nepakankamai vėdinama ir šildoma, panaudoti rankšluosčiai nedžiūsta. Labai greitai atsiranda nemalonus drėgmės kvapas. Po vonios ar dušo džiaugsmo mažiausiai norisi šluostytis pasmirdusiais rankšluosčiais. Esant tokioms aplinkybėms, juos reikėtų keisti du ar net tris kartus per savaitę. Arba pasinaudojus išdžiovinti šiltoje, bet nedrėgnoje patalpoje, jei vonioje nėra šildytuvo ar gyvatuko.


Shutterstock nuotr.


Mūsų namuose rankšluosčiai kūnui kabo trys-keturi. Vienas vyrui, kitas vaikui ir du man. Vienu apsisuku šlapią galvą, kitu – kūną. Ir mini rankšluosčiai rankoms. Taigi vienai savaitei minimaliai mums yra reikalingi 3 labai dideli rankšluosčiai, 1 vidutinis rankšluostis, 3 mini rankų rankšluostėliai. Iškart naudotumėme dvigubai daugiau, tačiau esant gana dažniems nenumatytiems atvejams, rankšluosčių savo namuose pasaugau trigubą kiekį, t.y. 9 labai dideli rankšluosčiai, trys vidutiniai, 9 mini rankų rankšluosčiai. Kadangi visi rankšluosčiai yra komplektais, atskirų rankšluosčių svečiams nesu atidėjusi. Jiems atvykus, paruošiu švarių rankšluosčių komplektą.


Kitas nešvarumus kaupiantis vonios atributas yra vonios užuolaidos, jei tokias turite. Retas kuris jas skalbia. Nors reikėtų, nes ten kaupiasi kalkės, o po naudojimo tinkamai neišdžiovinus apsigyvena pelėsis. Asmeniškai man labai gražu dviguba vonios užuolaida. Viena – vidinė, nepraleidžianti vandens iš polisterio, antra – tekstilinė, kabinama iš išorės, puošianti vonios kambarį, pavyzdžiui, lininė. Po vonios ar dušo naudojimo, užuolaidas reikėtų palikti užtrauktas, su mažais tarpais šonuose, kad tinkamai galėtų džiūti. Priklausomai nuo poreikio vidinę vonios užuolaidą pakanka skalbti vieną kartą per mėnesį. Būtina perskaityti skalbimo instrukciją, galbūt ne visos polisterinės užuolaidos yra skalbiamos skalbimo mašina.


Shutterstock nuotr.


Grįžtant į 1885 m. skrynią, rankšluosčių ten liko mažiau nei buvau radusi pradžioje. Su anyta pasitarėme, kad reikia išimti tuos, kurie labiausiai nuskalbti, sunkiai begeria vandenį ar tiesiog nėra patrauklūs vizualiai. Skrynią atidarydama vis dažniau pastebiu, kad rankšluosčių ten visgi liko gerokai per daug. Ne mano rankšluosčiai, negaliu švaistytis, tačiau jų palikčiau mažiau. Taip gyventi yra tik paprasčiau.


Šaltinis: www.susitvarkyk.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis