5 idėjos, kaip originaliai įrengti vaiko kambarį

Dažnai galima pastebėti įsisenėjusį stereotipą, kad mergaitės kambariui yra parenkama rožinė, o berniuko – mėlyna spalva. Vis dėlto ne visi šiuolaikiniai tėveliai renkasi tokį dekoravimo būdą – juk vaiko kambario erdvė nebūtinai turi būti įkurta banaliai.

Tai gali būti vieta, kur vaikas lavins savo kūrybingumo jausmą bei mokysis naujų, nepažintų dalykų. Būtent todėl svarbu atkreipti dėmesį į tai,kad ši vieta turi tikti įvairius pomėgius turintiems vaikams.


Kokie kambario dizainai patiktų Jūsų vaikui?


1. Namelis medyje. Kad ir kaip tai neįtikėtinai skambėtų, tai galima pritaikyti ne tik lauke, bet ir vaiko kambaryje. Kaip tai atlikti? Viskas gana paprasta. Pirmiausia, įsigykite dviaukštę lovą ir mišką primenančias dekoracijas. Taip pat nepamirškite priderinti kopėčių, kuriomis vaikas galėtų užkopti į savo žaidimų aikštelę. Visa tai turi atitikti saugos reikalavimus. Be to, norint neišlaidauti, dekoracijas galima sukurti iš spalvoto popieriaus kartu su vaikais. 


Shutterstock nuotr.


2. Su pasakų elementais. Ne paslaptis, kad augantys mažyliai tiesiog dievina pasakas prieš miegą. O kas gali būti geriau nei kambarys, kuriama pasakų veikėjai tampa jo dalimi? Vietoj įprasto šviestuvo pasirinkite šviestuvą su mėgstamiausios pasakos veikėjo atvaizdu ir kitokiais būdais įterpkite kambaryje tai, ką mėgsta patys vaikai. Jie tikrai liks patenkinti šiuo dekoravimo rezultatu. 


3. Piratų laivas. Jei norite, kad vaikas taptų tikru nuotykių medžiotoju, verta rinktis tokį kambario dizainą. Vis dėlto tam jau vertėtų rinktis specialistų pagalbą, kurie saugiai įmontuotų laivą kambaryje. Be abejonės, šiam laivui reikalingos saugios kopėtėlės ir rėmai. Pats kambarys turėtų būti derinamas pagal šią temą. Tai reiškia, kad erdvė turėtų pasižymėti melsva jūros spalva, jūros gyventojų peizažais ir panašiai.  



Shutterstock nuotr.


4. Su arbatos staliuku. Dažnai filmuose galime išvysti, kad vaiko kambario erdvėje būna įkombinuotas arbatos staliukas. Čia vaikas gali pasikviesti savo mėgstamiausius žaislus „išgerti arbatos“. Tai puikus būdas lavinti vaiko vaizduotę, o ir patys tėveliai mėgsta dalyvauti šiuose susitikimuose. Įsigyjant tokį staliuką atkreipkite dėmesį, kad jis nebūtų per aukštas vaikui ir jis lengvai galėtų pasiekti jį. Taip pat nepamirškite priderinti prie jo kėdučių.


5. Su palapine. Tai gana populiarus vaikų kambario dekoravimo būdas. Kodėl? Nes palapinė yra puiki vieta atsipalaiduoti, žaisti ar net pasnausti. Vaikui tai – visiškai saugi erdvė, kur jam niekas netrukdo ir jis gali užsiimti savo mėgstama veikla. O pati palapinė gali būti lengvai sukurta iš nenaudojamos patalynės, pagalvėlių ir atramos, pavyzdžiui, kėdės. Tai reiškia, kad šią žaidimų aikštelę galima sukurti neišleidžiant pinigų. 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis