6 paprasti būdai, kaip namuose paskleisti rudenišką aromatą

Nors pirmiausia ruduo asocijuojasi su ryškiomis gamtos spalvomis ir po kojomis čežančių lapų garsu, taip pat apie jį simboliškai primena ir kai kurie kvapai. Obuolių sudėtų pintinėje skleidžiamas kvapas, šviežiai iškepto morkų arba moliūgų pyrago dvelksmas, cinamonu pagardintos kavos garai – visi šie kvapai primena rudenį. Parinkome keletą būdų, kaip rudenišku kvapu praturtinti savo namų aplinką.

6 lengvai įgyvendinami būdai


Rankų darbo žvakės. Kadangi orai po truputi vėsta, o dienos iš lėto trumpėja, iš stalčių ir spintelių norisi ištraukti vasarą kiek užmirštas žvakes ir jomis papuošti namus. Rudens proga galima pasigaminti žvakę iš nedidelio moliūgo.


Shutterstock nuotr.


Pirmiausia iš moliūgo reikia pagaminti patogų indą vaškui supilti (reikia pašalinti jo viršutinę dalį ir išskobti vidų). Tada jo dugne reikia įstatyti knatą. Išlydžius vašką, jį telieka supilti į moliūgo vidų. Šia dekoraciją galėsite pasitelkti beveik visose namų zonose, net ir valgomajame.


Shutterstock nuotr.


Eterinių aliejų mišinys. Vietoj to, kad brangiai kainuojantį namų kvapą įsigytumėte parduotuvėje, jį visai nesudėtingai galima pasigaminti savo jėgomis.


Shutterstock nuotr.


Rekomenduojame išbandyti šį metodą: į nedidelį stiklinį indą su siauru kakleliu įpilkite keturis lašelius kardamono eterinio aliejaus, du lašelius cinamono eterinio aliejaus, vieną lašelį gvazdikų eterinio aliejaus; tada trečdalį arba ketvirtadalį indo (priklausomai nuo jo dydžio) užpildykite migdolų aliejumi; tuomet belieka į indą įmerkti daugiapluoštes lazdeles, skirtas namų kvapų difuzoriams ir eterinių aliejų ruošinių kvapui paskleisti.


Shutterstock nuotr.


Kankorėžių dubuo. Jeigu gyvenate netoli spygliuočių miško ar planuojate tokiame apsilankyti, nepatingėkite ir prisirinkite kankorėžių. Jie yra tiek kvapnūs, tiek estetiškai patrauklūs, tad namuose juos galima laikyti tiesiog sudėtus į dubenį ar kitą panašų indą.


Shutterstock nuotr.


Džiovintų apelsinų girlianda. Džiovinti apelsinai atrodo itin išvaizdžiai ir skleidžia labai malonų kvapą. Iš jų visai nesudėtingai galima pasigaminti kvepiančią girliandą.


Pirmiausia supjaustykite apelsinus plonomis riekelėmis, tada jas nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu. Riekeles gražiai sudėliokite ant kepimo skardos ir įdėkite į įkaitintą orkaitę. Orkaitė turėtų būti įkaitinta iki 175 laipsnių. Apelsinams išdžiūti prireiks maždaug 3 valandų. Atvėsusius apelsinus galima sukabinti ant virvelės ir iš jų padaryti rudenišką girliandą. Ją galima paįvairinti cinamono lazdelėmis bei kankorėžiais.


Shutterstock nuotr.


Kepiniai. Ruduo – derliaus kaupimo metas, tad tai yra puikus laikas užpildyti savo namus kepinių kvapais ir išbandyti naują obuolių pyrago receptą. Vieną iš jų rasite ČIA


Rudeniškų kvapų puodas. Namai nuostabiai gali užsipildyti rudenišku kvapu, jei atvirame puode virsite apelsinų žieveles, obuolio puseles, cinamono lazdeles. Tokį viralą galima pagardinti kardamonu bei imbieru. Visas šias sudedamąsias dalis reikia sumaišyti puode su penkiomis stiklinėmis vandens ir virti ant mažos ugnies valandą arba dvi. Ir po visus namus pasklis malonus aromatas...

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis