6 naudingi patarimai kubilo priežiūrai

Kubilas padeda atsipalaiduoti po sunkios darbo dienos, suteikia laiko pašnekesiams su šeimos nariais, draugais bei gerina savijautą. Vis dėlto, šiai kiemo pramogai reikalinga specifinė priežiūra. Kubilais prekiaujančiose įmonėse „TimberIN“ ir „Sveikata Tau“ dirbantys konsultantai siūlo prieš įsigyjant kubilą įsitikinti, ar žinote, kokia priežiūra yra reikalinga šiai priemonei. 

Temperatūrai pasiekus minusą, kubilą pripildykite vandeniu iki viršaus. Vandeniui virstant į ledą, vandens molekulės plečiasi, o ši savybė gali rimtai pakenkti pradinei kubilo būklei. Šaltuoju metų laiku prieš ruošiantis naudotis kubilu, pilnai užpildykite jį vandeniu. Didelis vandens tūris užšąla lėčiau. Svarbu atkreipti dėmesį, kad didėjant minusinei temperatūrai, vanduo kubile užšąla dar greičiau. Jei greitu metu neplanuojate naudotis kubilu, jį pilnai išvalykite. 


Prieš lipant į kaitinamąjį kubilą būtinai nusiprauskite. Nors tai neatrodo labai susiję su kubilo priežiūra, vis dėlto prieš lipant į kubilą svarbu kūną nuplauti su specialiomis priežiūros priemonėmis. Tokiu būdu nuo kūno yra pašalinamos bakterijos, kurios gali užteršti kubilo vandenį. Taip pat nepamirškite nusivalyti makiažą ar kūno kremą. Specialistai rekomenduoja į kubilą eiti mažomis (iki 6 žmonių) grupėmis. Prižiūrint bendrą higieną, kubilo vandenį reikės rečiau keisti.  


Shutterstock nuotr.


Šaltuoju metų laiku tinkamai išvalykite kubilą. Gyvenant šaltesniame klimate kubilo mediena nuo mažos vandens koncentracijos ore gali greitai išdžiūti. Tokia mediena pradeda irti, o pats kubilas gali sutrūkti ir sugęsti. Norint jį apsaugoti nuo šio pavojaus, išvalius kubilą reikalingas papildomas apsauginis dangtis. 


Naudokite dezinfekavimo priemones. Tai reiškia, kad kubilo vandenį vertėtų reguliariai išvalyti 2–4 mg chloro arba 4–6 ppm bromo tirpalu. Kaitinant kubilą, vandens temperatūra neturėtų viršyti 50 °C laipsnių. Dėl naudojamų dezinfekavimo priemonių rekomenduotina pasinaudojus kubilu dar kartą nusiprausti kūną. 


Reguliariai patikrinkite kubilo vidų. Pirmiausiai atkreipkite dėmesį, ar nėra įtrūkimų, susikaupusio purvo, neįprastų cheminių dėmių ar medienos deformavimosi. Tikrinant tai kiekvieną kartą svarbu nepamiršti nešvarumų – vandens linijos. Jei ši linija yra atsiradusi Jūsų kubile, ją pašalinti galima naudojant minkštą kempinę su baliklio ir vandens tirpalu. Vis dėlto tai atlikti vertėtų ypač kruopščiai, nes per šiurkščiai šveičiant kubilą, jį galima pažeisti. 


Shutterstock nuotr.


Kodėl aktualu prižiūrėti kubilą? Toks kubilas veiks be gedimų. Dažniausiai taisymas brangiai kainuoja, todėl to išvengti nori visi kubilų savininkai. Be to aktualu, kad kubilas ne tik, kad negestų, bet ir suteiktų pilną savo vertę. O būtent nesilaikant higienos taisyklių galima ne tik, kad nesuteikti naudos savijautai, bet ir užsikrėsti sveikatai pavojingomis infekcijomis. 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis