Svarbiausios pamokos, kurių galima išmokti iš kaimiško interjero stiliaus

Kaimiškas interjero stilius, dar geriau žinomas savo angliškuoju pavadinimu – rustic, savyje talpina aspektus susijusius su gamta, buvimu lauke bei gyvenimu užmiestyje. Nors šis dekoro stilius estetiškai gali būti ne visiems priimtinas, tačiau jame slypi keletas vertybių, kurias reikėtų perimti kiekvienam namų savininkui.

Meilė natūralioms medžiagoms. Pagalvojus apie kaimišką interjerą, pirmiausia iškyla jaukios atmosferos su rusenančiu židiniu, masyviomis kietmedžio lentomis klotomis grindimis, medinėmis lubų sijomis, jaukia odine sofa, šiltu kilimu ir vintažiniais interjero akcentais įvaizdžiai, ant kurių pavaizduoti gamtos motyvai.


Shutterstock nuotr.


Tokiame interjero stiliuje jaukumas yra kuriamas būtent per natūralumą. Kaimiškame interjere gausu medienos, akmens, metalo. Vertinami tokie tekstilės dirbiniai, kaip linas, medvilnė, vilna. Jame vengiama plastikinių ir kitų nenatūralių, masinės gamybos medžiagų. Paprastumas ir lėtas gyvenimo būdas čia – pamatinės vertybės.


Shutterstock nuotr.


Gamta – pagrindinis įkvėpimo šaltinis. Kuriant kaimiško stiliaus namus, paprastai pagrindiniu įkvėpimo šaltiniu tampa gamta (jos spalvos, tekstūros, kvapai). Šiuolaikinis žmogus yra išsiilgęs buvimo gamtoje, todėl natūralu, kad norisi dalelę jos gaivos ir ramybės perkelti į savo namų vidų. Tai lengvai galima padaryti augalų pagalba (kaimiško stiliaus interjeruose visada galima rasti į vazas pamerktų šviežių arba džiovintų gėlių).


Shutterstock nuotr.


Daiktų kilmės vertinimas. Šis stilius moko rimčiau pažvelgti į baldų ir aksesuarų kilmę. Taip pat jis drąsina nebijoti padėvėtų, paveldėtų arba savo rankomis pagamintų tokių namų elementų. Daiktas turintis savo išskirtinę istoriją yra daug vertingesnis ir įdomesnis nei tas, kuris naujutėlis buvo nupirktas iš interjero salono ekspozicijos.


Shutterstock nuotr.


Rankų darbo svarba. Kaip jau minėjome, kaimiškame interjere yra svarbi daiktų kilmė, tad rankų darbas taip pat yra be galo vertinimas. Tai gali būti savomis rankomis sukaltas baldas, numegztas pledas arba ant palangės užaugintas prieskonių darželis. Tokie daiktai yra nepakartojami ir suteikiantys dvasinį pasitenkinimą.


Shutterstock nuotr.


Dekoro elementai iš senų nebereikalingų daiktų. Kuriant namus pasitelkiant šį interjero stilių, svarbią vietą užima ne tik vintažiniai daiktai, atkeliavę iš tėvų bei senelių namų ar sendaikčių parduotuvių, bet ir tie daiktai, kurie buvo prikelti antram gyvenimui ir dažnai ne pagal savo paskirtį. Stiklainis tapęs stilinga vaza, senas langas tapęs kavos staliuku, iš senų kopėčių pagaminta lentyna ir t.t.

 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis