Darau pats: kaip iš medinio padėklo pasigaminti vertikalų augalų darželį

(1)

Mediniai padėklai – vis dar universali įvairių pasidaryk pats projektų medžiaga. Iš jų galima sumontuoti lengvas mažosios architektūros konstrukcijas (pvz., malkinę), lauko ir vidaus baldus, dekoro akcentus ir t.t. Medinį padėklą taip pat visai nesudėtingai galima paversti į vertikalų sodą. Čia aptarsime, kaip tai padaryti.

Jums prireiks:

*Medinio padėklo;

*Švitrinio popieriaus;

*Agrotekstilės medžiagos;

*Kabių segiklio ir kabių;

*Sodinimui skirto žemių mišinio,

*Pasirinktų augalų.


Shutterstock nuotr.


Darbų eiga:


1. Pradėti reikia nuo medinio padėklo paruošiamųjų darbų. Padėklą reikia gerai nuvalyti, sukalti atsikišusius vinis ir jį gerai nušveisti švitriniu popieriumi. Jeigu norite, kad toks vertikalus darželis būtų dar ir dekoratyvus, jį galite nudažyti pasirinkta spalva.

 

Svarbu: prieš imantis bet kokio projekto, kuriam reikia medinių padėklų, visada reikia išsiaiškinti, kas ant jų buvo gabenama. Jokiu būdu negalima naudoti tokių padėklų, ant kurių buvo gabenamos cheminės medžiagos.


2. Tada reikia sukurti kišenėles augalams. Jas pagaminti reikia iš agrotekstilės medžiagos. Agrotekstilė prie medinio padėklo yra pritvirtinama kabėmis. Kabių reikia naudoti tiek, kad kišenėlės patvariai laikytųsi savo vietoje.


Patarimas: kišenėlių apačią galima sutvirtinti toje vietoje prikalant papildomą medinę lentelę.


3. Paletę atnešus kuo arčiau vietos, kur ji stovės nuolat, jos kišenėles reikia užpildyti augalams skirtu sodinimo mišiniu.


4. Tada ateina metas sodinimui. Tokiame darželyje puikiai tinka auginti žoleles, prieskonius, valgomas gėlės ir pan.


Shutterstock nuotr.


5. Augalus tokiame vertikaliame darželyje reikia prižiūrėti reguliariai. Rekomenduojama juos laistyti gan dažnai, nes žemė mediniame padėkle greitai išdžiūva. Taip pat šiuos augalus būtina retkarčiais palepinti trąšomis, kad jie gautų pakankamai maistinių medžiagų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis