Neįprasti ryžių panaudojimo būdai buityje

Ryžiai yra viena seniausių grūdinių kultūrų. Kiekviena šeimininkė žino ne vieną gardų receptą, kuriame svarbiausią vietą užima būtent šie grūdai. Bet ar žinojote, kad ryžius galima pritaikyti ne tik maisto gamyboje? Pristatome keletą neįprastų jų panaudojimo būdų buityje.

Vazų ir butelių valymas. Vazų ir kitų indų su plonu kakleliu valymas kartais tampa tikrų galvosūkiu. Vienas iš galimų sprendimų – valymas ryžiais. Į vazą reikia įberti saujelę ryžių, užpilti juos šiltu vandeniu ir leisti jiems taip pabūti apie 10 minučių. Praėjus dešimčiai minučių, vazos turinį reikia gerai papurtyti iš išpilti lauk. Tada indą telieka praskalauti indą vandeniu.


Kavos ir prieskonių malimo mašinėlių valymas. Tokių malimo mašinėlių valymas yra itin nepatogus. Čia vėlgi gali pagelbėti ryžiai. Pirmiausia iš kavos malimo mašinėlės reikia pašalinti kuo daugiau kavos likučių, tada įberti ryžių ir juos sumalti. Ryžiai sugers didžiąją dalį kavos nuosėdų.


Aliejaus įkaitimo patikrinimas. Jeigu ką nors kepate aliejuje ir norite patikrinti ar aliejus yra pakankamai įkaitęs, galite į jį įmesti porą ryžių kruopų. Jei kruopos nuskendo, aliejus dar nėra pakankamai įkaitęs. O jei kruopos atšoko nuo aliejaus paviršiaus ir iškart pradėjo kepti – aliejus pasiekė tinkamą kepimui temperatūrą.


Sušlapusios elektronikos išdžiovinimas. Jeigu nutiko nelaimė ir jūsų mobilusis telefonas sušlapo, jį gelbėti galima pasitelkus ryžius. Išėmus bateriją ir sim kortelę (jai tai yra įmanoma), telefoną reikia įdėti į pilną maišelį ar dėželę ryžių ir taip palikti 24 valandas.


Shutterstock nuotr.


Apsaugokite įrankius nuo rūdžių. Smulkius įrankius galima laikyti įdėtus į skardines ar kitus indus, pripildytus ryžiais. Taip įrankiai bus apsaugoti nuo rūdžių. Šis triukas geriausiai veikia ten, kur yra padidėjusi drėgmė (pavyzdžiui, rūsyje).


Originalus būdas peiliams laikyti. Ieškantiems originalaus peilių stovo virtuvei, gali patikti ši idėją – į peršviečiamą stiklinį indą su plačiu kakleliu pripilkite ryžių. Ryžių pripilti reikia tiek, kad į juos įbestas peilis stabiliai laikytųsi savo vietoje. Toks peilių stovas bus ne tik funkcionalus, bet ir gražus.


Druskos birumo išlaikymas. Kad druskinėje druska išliktu biri ir nesulipusi, rekomenduojama į ją įdėti keletą ryžių kruopų.


Shutterstock nuotr.


Vaisių nokimo paskatinimas. Jeigu turite vaisių, kurie yra dar neprinokę, ir negalite sulaukti, kada ateis metas jais paskanauti, galite vaisius įdėti į plastikinę maisto dėžutę kartu su ryžiais. Ryžiais paskatins jų nokimą. Tik nepamirškite 1-2 kartus per dieną patikrinti vaisių, kad šie nepernoktų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis