Kaip išplauti ir išblizginti stiklines?

Gyvenimiškas pavyzdys: pas jus atėjo svečių, jūs norite juos pavaišinti gėrimu, bet ištraukę taures pamatote, kad ant jų akivaizdžiai matyti dėmės, pirštų antspaudai, viduje pilna sudžiūvusių muselių ir pernykščių dulkių. Svečiai nejaukiai šypsosi ir apsimeta, kad nepastebėjo, o jūs stovite nuraudę...

Ko gero, nė vienas nenorėtų atsidurti tokioje nepavydėtinoje situacijoje. Bokalų, taurių ir stiklinių stiklas turėtų visada būti skaidrus ir švarus kaip ryto rasa.


Kokiame vandenyje reikia plauti taures ir stiklines


Visus stiklinius indus reikia plauti šiltame vandenyje. Geriausia naudoti bekvapį indų ploviklį. Kempinėlę rinkitės kuo minkštesnę, geriausia naują arba kruopščiai išplautą. Jei paprastu vandeniu dėmės nenusiplauna, o namuose turite tik kvepiantį indų ploviklį, galima naudoti paprasčiausią ūkišką muilą. Patrinkite juo kempinėlę, tada išmuilinkite taures. Labai palengvinsite sau darbą, jei nešvarių stiklinių nepaliksite per naktį, o išplausite iškart po naudojimo. Bent jau užpilkite vandeniu.


Shutterstock nuotr.


Kaip teisingai skalauti ir šluostyti taures


Kad taurės blizgėtų ir ant jų nebūtų dėmių, išplovus jas reikia perskalauti šaltu vandeniu. Geriausia tai padaryti taip: į švarią kriauklę ar dubenį pripilkite šalto vandens, į jį įpilkite 2-3 arbatinius šaukštelius acto ir du-tris žiupsnelius druskos, tada šiame vandenyje perskalaukite išplautas stiklines ir taures. Galiausiai paimkite švarų virtuvinį ar popierinį rankšluostį ir sausai iššluostykite. Jūsų taurės bus švarios ir blizgės.



Shutterstock nuotr.


Keli patarimai iš asmeninės patirties


1. Jei taures naudojate retai, plaukite jas du kartus: pirmą kartą plaukite po naudojimo, užteks tik išplauti gėrimo likučius, iššluostyti taures ir sudėti jas į dėžutę, o antrą kartą išplaukite prieš naudojimą. Būtinai reikia išplauti dulkes ir iššluostyti, kad blizgėtų.


2. Stiklinių indų niekada nešveiskite soda ar kitomis abrazyvinėmis priemonėmis. Tinka tik švelnios priemonės.


3. Įpraskite taurę laikyti už kojelės, kad neliktų neestetiškų atspaudų.


O tam, kad Jūsų svečiai būtų nustebinti ne tik estetika, bet ir stiklinių turiniu, rekomenduojame išbandyti natūralų vandenį BAKURIANI! BAKURIANI – tai „Borjomi“ tiekiamas vanduo iš Gruzijos kalnų. Šis negazuotas, švelnus mineralinis vanduo išsiskiria minimalia kalcio, kalio, natrio ir magnio koncentracija.  


Gamintojo nuotr.


Užsakymo nr.: PT_49660

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis