5 drąsūs virtuvės spalvų paletės sprendimai

Spalvų parinkimas virtuvės erdvei kartais gali tapti gana sudėtingu uždaviniu. Taip dažnai nutinka dėl skirtingų interjero dizaino specialistų nuomonių šia tema. Vieni iš jų teigia, kad norint padidinti savo nekilnojamo turto vertę, geriau virtuvei parinkti neutralią paletę. Kita dalis ekspertų sako, kad netikėtos spalvos šiai erdvei suteikia taip reikalingo papildomo charakterio. Šį kartą parinkome 5 drąsius spalvinius sprendimus, kurie turi išliekamąją vertę.

Rožinė virtuvė. Rožinė spalva asocijuojasi su moterišku švelnumu, elegancija, romantika. Taip pat ši spalva simbolizuoja ir sveikatą. Įvairūs šios spalvos atspalviai paskutiniais metais yra labai madingi tiek drabužių, tiek interjero dizaine. Interjero dizaineriai teigia, kad ši tendencija greitu metu nepasikeis, tad šiandien rožine spalva padabinta virtuvė išliks madinga dar ilgą laiką. Žinoma, rožinė spalva virtuvėje neturėtų būti vienintelė spalva. Pavyzdžiui, ji puikiai dera su marmuro raštu.


Shutterstock nuotr.


Geltona virtuvė. Geltona – ryški ir dėmesį patraukianti spalva. Ji asocijuojasi su laime, džiaugsmu, linksmybėmis ir teigiamu požiūriu į gyvenimą. Beje, ši spalva simbolizuoja intelektualumą ir išmintį. Kaip matote pagrindinėje straipsnio nuotraukoje, virtuvėje ši spalva labai tinka todėl, nes ji dera su daugume medienos rūšių. Taip pat ji puikiai atspindi aplinkos šviesą, tad tai yra ne tik graži, bet ir funkciniai aktuali spalva.


Shutterstock nuotr.


Žalia virtuvė. Pagalvojus apie žalią spalvą, pirmiausia į galvą ateina gamta, pavasaris, vasara ir jaunystė. Apskritai ši spalva simbolizuoja augimą bei harmoniją. Būtent dėl tokių asociacijų, ši spalva puikiai tinka virtuvės erdvei. Verta žinoti, kad žalia puikiai dera su šiltais metalo atspalviais (auksu bei variu), tad ją galima derinti kartu su metalo blizgesio turinčiais akcentais.


Shutterstock nuotr.


Mėlyna virtuvė. Mėlyna – ramybe dvelkianti spalva, kuri turi begalę nuostabių atspalvių. Ši spalva asocijuojasi su erdvumu, oru, dangumi, vandeniu ir pan. Ji simbolizuoja pasitikėjimą ir ištikimybę. Nors mėlyna spalva paprastai nėra siejama su virtuvės dizainu, nes ji nesukelia alkio jausmo, tačiau šioje erdvėje ji gali atrodyti itin subtiliai ir stilingai.


Shutterstock nuotr.


Monochromatinė virtuvė. Monochromatinė (t.y. vienspalvė) virtuvė – gana įdomus ir tikrai drąsus spalvinis sprendimas. Interjero specialistai sako, kad monochromatinė virtuvės erdvė atrodo moderniai bei brangiai.


Paruošta pagal Dekorama.lt informaciją

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis