Virtuvės spalvos

Spalvos, kuriomis išdažyta virtuvė, veikia patalpos nuotaiką ir tai, kaip jaučiatės būdami virtuvėje. Nors spalvų paletė virtuvėje turėtų derėti su likusiu namu, spalva turėtų būti raminanti ir stimuliuojanti, atpalaiduojanti ir įkvepianti.

Šiltos spalvos

Raudona yra šilta, kone karšta spalva, naudojama tik jei sienų erdvės yra minimaliai. Per daug raudonos gali sukelti nerimą, kadangi didelės šios spalvos dozės pernelyg stimuliuoja pojūčius. Atmieškite raudoną vėsia balta ar ruda spalva.

Oranžinė ir geltona taip pat laikomos šiltomis spalvomis ir yra mažiau intensyvios nei gryna raudona. Šiltos spalvos dera prie tradicinio dizaino, ypač kaimiško ar Toskanos stiliaus virtuvių. Modernesniam, šiuolaikiškesniam dizainui naudokite šviesesnius šiltų spalvų atspalvius.

Vėsios spalvos

Mėlyna ir žalia suteikia ramybės pojūtį virtuvės erdvėje. Šios vėsios spalvos gaivina ir puikiai tinka tiek tradiciniam, tiek moderniam dizainui.

Šviesesni vėsių spalvų tonai pagyvina tamsų medį ir didelius virtuvės prietaisus. Tamsiems mėlynos ir žalios spalvos atspalviams gali prireikti griežtesnių kontrastų, kad neatsirastų sąstingio jausmo. Naudokite raudonos spalvos aksesuarus, kad atmieštumėte tamsią žalią, ir baltą – kad pagyvintumėte tamsiai mėlyną.

Neutralios spalvos

Neutralios spalvos virtuvėje nereiškia, kad jos bus nuobodžios. Virtuvės sienų nudažymas smėlio spalva, pilka ar baltos atspalviais leis žaisti meno kūrinių ir aksesuarų spalvomis. Ryškiai raudonas arbatos servizas puikiai atrodys esant neutralių spalvų sienoms.


Shutterstock nuotraukos

Mišrios spalvos

Nebūtinai visos virtuvės sienos turi būti nudažytos ta pačia spalva. Naudokite kontrastingas spalvas dinamiškam pojūčiui išgauti. Naudokite šiltą spalvą, tokią kaip ryškiai raudona ar geltona, pagrindinei sienai, ir kitas nudažykite balta ar kremine ruda.

Kita galimybė – suporuoti dažomas spalvas. Apatinę sienos dalį nudažykite kakavos ruda, viršutinę – vėsia mėlyna ar balta. Ši versija tinka mažesnėms virtuvėms.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis