Netikėti dalykai, ką galima nuveikti su ūkiniu muilu

Nors daug kas kritiškai žvelgia į skalbiamąjį muilą, tačiau jis iki šiol naudojamas ne vieno namuose. Ir nepaisant savito kvapo, estetinio pateikimo šį muilą galima panaudoti įvairiems buitiems darbams.

– Skalbiamąjį muilą galima panaudoti sode. Pasirodo, jis pasitarnauja įvairių paviršių, reikmenų plovimui.

– Kaip žinia, šį muilą karts nuo karto dar naudojame rūbų, patalynės skalbimui, tačiau likusio vandens neišpilkite. Juo galima laistyti kambarinius augalus.

– Be to, likęs muilinas vanduo pasitarnaus ir sode – jis padeda išnaikinti įvairius sodo ir daržo kenkėjus.

– Tokiu muilu patartina plauti tikrai ne viską. Visgi, jei plausite audinius iš vilnos, šie daiktai taps purūs ir minkšti.

– Besidarbuojant darže po nagais prilenda įvairiausių nešvarumų, kuriuos vėliau išvalyti yra be proto sunku. Tad prieš imantis sodo ir daržo darbų, odos sluoksnį po nagais patrinkinte skalbiamuoju muilu ir pabaigus darbus, viską galėsite lengvai nušveisti.

– Šiuo muilu rekomenduojama plauti plaukų šukas, šepečius, nes jis dezifenkuoja ir tai padės išvengti įvairių ligų pernešimo, grybelinių užkratų.

– Skalbiamasis muilas yra ypatingai šarmingas, dėl to lengvai pašalina nešvarumus, turi antibakterinių savybių, tad dažnai pasitelkiamas kaip antiseptikas.

– Kai kurie skalbiamąjį muilą naudoja kaip panacėją – juo nusiprausus, o vėliau pasitepus vaikišku kremu, oda ilgiau išlieka jauna. Be to, jei prausiatės tokiu muilu bent keletą kartų per dieną, tai sumažina susirgimo tikimybę.

– Taip pat toks muilas padeda įveikti beprasidedančią slogą. Vatą pamirkius tokio muilo tirpale ir palaikius 2-3 kartus nosies šnervėje, simptomai turėtų praeiti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis