5 medienos kompozito terasos lentų pranašumai prieš impregnuotas lentas

Medinė terasa yra turbūt vienas tų dalykų, kuriems bene kiekvienas savininkas yra bent teoriškai numatęs vietą. Kada ateis laikas jai - kartais sunku pasakyti, o net ir tokiam laikui atėjus, reikia rinktis iš daugybės medžiagų. Kiekvienas savininkas nori, kad terasa tarnautų kuo ilgiau, reikalautų mažiausiai priežiūros, gražiai atrodytų ir kainuotų palyginti nebrangiai. Ar medienos kompozito terasos lentos yra geriausias šiuos kriterijus atitinkantis sprendimas?

Pateiksime jums penkias priežastis, kodėl terasoms įsirengti galite rinktis medžio kompozito terasos lentas, o ne paprastas medines lentas:

• Medienos kompozito terasos lentos yra visiškai atsparios pelėsiui bei grybeliui bei kitoms medieną puolančioms ligoms. Taip pat į įprastą medieną įsigeria dėmės, o norint jų atsikratyti, reikės giliai nušlifuoti medieną. Būna ir taip, kad dėmės įsigeria per giliai.

• Medžiagos, iš kurių gaminamos medžio kompozito terasos lentos, yra griežtai kontroliuojamos, todėl visų pagamintų lentų nereikės papildomai dengti,dings rizika, kad tai padarysite netinkamai. Tai akivaizdžiai pagerina įspūdį apie baigto projekto kokybę.

• Kokybiškos medžio kompozito lentos kaip ir daugelis plastiko gaminių yra ilgaamžės – tai užtikrina jose esanti plastiko dalis. Impregnuotos lentos, kaip ir daugelis lauko medienos gaminių pasižymi ženkliai trumpesniu efektyvaus tarnavimo laiku.

• Medienos kompozito lentos nesideformuoja. Paprasta mediena deformuojasi, nes lentos sritys skirtingai išsiplečia. Tai paprastai nutinka, kai mediena sušlampa, o išdžiuvusi išsaugo tokią formą. Kompozitinių medžiagų konstrukcija yra vienoda, tokios lentos nesugeria vandens. Kadangi jų standartas yra griežtai kontroliuojamas, temperatūrai besikeičiant lentos tiek pat išsiplės ir susitrauks, ir tai nepadarys joms jokios žalos.

• Medinės terasos valymas yra didžiausia problema. Samanų ir pelėsių sankaupas po žiemos lengviausia nuvalyti su spaudimą naudojančiu plovimo prietaisu. Su juo pateksite į visus užkampius ir plyšius bei švariai viską nuplausite. Savininkai pastebi, kad dažnai apsauginis sluoksnis labai nukenčia nuo vandens spaudimo, kurio reikia norint nuplauti nešvarumus, arba vandens čiurkšlė jį nuplauna kartu su nešvarumais. Todėl terasa atrodo labai netvarkinga ir ją reikia vėl padengti apsauginiu sluoksniu. Prie medienos kompozito lentų blogiau kimba purvas, todėl jį nuvalyti prireiks mažiau jėgos ir pastangų.

Tačiau, klausiate Jūs, kodėl vien giriame šias lentas ir ar tai kažkokia "stebuklinga" medžiaga? Jūsų įtarumas tikrai turi pagrindo – medienos kompozito dailylentės šiandien yra  brangesnis pasirinkimas lyginant su impregnuotomis pušinėmis ir kai kuriais atvejais su termiškai apdorota mediena. Verta pagalvoti, ar vietoj šių pinigų neįsirengus papildomo kvadaratinių metrų terasos ar papildomos sodo konstrukcijos.

Taip pat aiškiais kriterijais nepamatuojamas, tačiau akivaizdus autentiškumas šiuo atveju yra impregnuotų lentų privalumas. Paprastos pušinės lentos vizualiai atsparesnės braižymui, tiksliau, netyčiniai įbrėžimai atrodo natūraliau. Jūs galite atskirti, kur terasa dengta medinėmis, o kur medienos kompozito lentomis ir tai natūralumą vertinančiam terasos savininkui yra vienas svariausių argumentų, skatinantis rinktis impregnuotą medieną ar kitą natūralų pasirinkimą – termiškai apdorotas dailylentes, maumedį, tropinę medieną ar netgi tinkamai apdorotą kietmedį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis