Skirtingi lauko pavėsinės stogo dangos tipai: kuris geriausias?

Lauko pavėsinės – tai struktūros, kurios yra naudojamos uždengti dalį jūsų kiemo arba sodo. Pavėsinė neturėtų apimti viso kiemo arba sodo – dalis augmenijai skirto ploto turėtų būti pasiekiama saulei ir lietui. Daugelis namų savininkų labai pamėgo lauko pavėsinių grožį, tačiau tik vėliau jiems paaiškėjo, kad norėtųsi pavėsinių, kurios labiau apsaugotų nuo lauko oro sąlygų.

Įprastos pavėsinių stogams naudojamos medžiagos, tokios kaip metalas, stiklo pluoštas, plastikas ar audinys, puikiai tinka kaip papildomas sluoksnis, apsaugantis nuo gamtos išdaigų. Jūsų pavėsinės dydis, stilius ir forma gali būti standartiniai arba unikalūs. Dauguma stogo medžiagų gali būti lengvai pritaikomos arba jų dydis gali būti reguliuojamas nukerpant taip, kad atitiktų pavėsinės struktūras ir dizainą.

Ilgalaikis metalinis pavėsinės stogas

Metalinis pavėsinės stogas yra laikomas ilgiausiai išsilaikančiu iš daugelio kitų stogo medžiagų tipų. Puiku yra tai, kad metalinė stogo danga gali būti kerpama ir formuojama taip, kad atitiktų bet kokio dydžio ar formos struktūrą. Yra du pagrindiniai stogo medžiagų tipai, iš kurių galite rinktis. Stogo plokštės turi išsikišimus, kurie yra aukšti ir reikalauja 8 mm varžtų įtvirtinimui.

Gofruota stogo danga yra daug paprasčiau įtvirtinama, nes jai nereikia varžtų. Varinė ir aliuminė plokštės yra panašiai įtvirtinamos ir bus puikus paskutinis akcentas jau pastatytai pavėsinei. Žinoma, geležis yra brangesnė, tačiau džiaugsitės jos ilgaamžiškumu ir tvirtumu.

Pavėsinė, padengta skarda arba aliuminio plokšte, taip pat atrodys gražiai ir kartais netgi ramins – juk dažnai jaučiamės labai gerai, girdėdami lietaus barbenimą į metalinį stogą. Taip pat nieko nėra maloniau, nei sėdėti kiemo pavėsinėje, nepaisant, kokios oro sąlygos.

Pavėsinės su danga iš stiklo pluošto arba plastmasės

Pavėsinių stogai iš stiklo pluošto ar plastmasės taip pat yra ilgalaikiai palyginus su kitomis dangomis ir, be to, nebrangūs. Abi medžiagos yra sukurtos tam, kad praleistų saulės šviesą, tačiau puikiai apsaugo nuo lietaus ir žalingų UV spindulių. Plastikinės panelės dažnai būna skirtingų dydžių ir gali būti lengvai kerpamos, jeigu to prireikia. Stiklo pluošto dangą rasti gali būti sunkiau, tačiau tai taip pat labai geras ir ekologiškas pasirinkimas. Daugelis stiklo pluošto medžiagų gali būti perdirbamos ir taip galite prisidėti prie šiukšlių mažinimo mūsų planetoje.

Pavėsinių danga iš audinio

Medžiaginė pavėsinių danga – tai dar vienas būdas visiškai uždengti pavėsinės struktūrą. Yra daugybė skirtingų tokio tipo dangų. Vienos apsaugo nuo UV spindulių, o tai padės ilgiau išsilaikyti lauko baldams, neleis į vidų prasibrauti šviesai ir karščiui. Daugelis medžiagų yra spalvotos ar įdomaus dizaino – taip galima paversti pavėsinę tikrai stilinga vieta. Burėms naudojamos medžiagos išsilaikys ilgiau, nes jos pagamintos iš audinio, atsparaus saulės spinduliams ir drėgmei.

Lauko pavėsinės stogo dangos gali būti lengvai įsigyjamos internetu, nes čia gausu šių produktų gamintojų ir platintojų. Kai kuriuose tinklapiuose siūloma palyginti skirtingus medžiagų tipus, kuriuos jie siūlo. Rasti ir patvarią, ir gražią dangą yra gana lengva. Peršviečiamas stogas, pagamintas iš plastiko arba stiklo pluošto, yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nenori atitraukti dėmesio nuo medinės pavėsinės struktūros. Kai kurios dangos gali būti lengvai keičiamos, jeigu norisi pakeisti stilių ar spalvą. Kitas, kartą įtvirtintas, nuimti yra sunkiau. Pastovumas priklauso tik nuo jūsų pasirinkimo, nes daugelis dangų gali išsilaikyti daug metų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis