Darau Pats: lietaus nuotekos 1 dalis

Kol leidžia orai, darome lietaus nuotekų nuvedimą.

Lietaus nuvedimui nuo būsimo namo paruošiau įvadą į lietaus šulinį, kuris yra kaimyno sklype. Tai padariau dabar, nes kaimynas tvarko aplinką ir vėliau nesinorėtų ten kasinėti ir gadinti jo aplinką.

Asmeninio albumo nuotr.

Kad po paklotais vamzdžiais neatsirastų tuštumos, ir laikui bėgant vamzdis nenusėstų, jį paklojus ant viršaus pylėm vandenį, tokių būdu smėliukas pasiskirstydavo, ten kur jam reikia:

Asmeninio albumo nuotr.

Asmeninio albumo nuotr.

Lietaus vandenį nuo pastato stogo prie žemėje užkasto vamzdyno jungsime su HL660E surinkimo trapais. Šie trapai yra universalus, turi aptarnavimo dureles ir tinklelį šiukšlių sulaikymui.

Žemės viršutinis sluoksnis buvo labai kietas, kuri daužėm su sunkiu laužtuvu. Kuo giliau, tuo daugiau būdavo biraus smėlio, kurį gan lengva kasti. Deja, bet kasant toliau, priartėjome prie tokio molingo sluoksnio, kurio prakirsti su laužtuvu sunkiai sekėsi, o ir smėlingas gruntas toje vietoje pasibaigė.

Asmeninio albumo nuotr.

Dabar suku galvą, o kaip toliau užbaigti tranšėjos kasimą, nes rankiniu būdu tai jau neįveikiama. Dar turiu viltį išbandyti savąjį perforatorių, kurį dabar pridaviau į garantinį. Tai, kai jį atsiimsiu, pabandysiu su juo kirsti tą nelemtą gruntą.

Šaltinis: Raituzonamas.blogspot.lt

O kokia Jūsų patirtis šiuo klausimu? Gal turite nuotraukų? Pasidalinkite: info@daraupats.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis