6 sprendimai, kaip pasirūpinti iš vidaus apledėjusiais langais

Jei pabudus ryte pamatote už lango skaisčią, baltą šviežiai iškritusio sniego paklodę, vaizdas pakeri ir atrodo pasakiškas. Tačiau jei vaizdą sunku pamatyti dėl vidinėje lango pusėje atsiradusio ledo sluoksnio, tuomet visi malonūs pojūčiai gali išgaruoti kaip dūmas. Ką tuomet daryti?

Padidinkite šilumos kiekį. Nors taupymo sumetimais visi šildome tik tiek, kiek reikia, ir nei kiek ne daugiau, tačiau jei pasirūpinsite papildomu šildymu, pavyzdžiui, atsuksite radiatorių dar puse ar pilna padala arba pastatysite nešiojamą šildytuvą netoli lango, pamatysite, jog taip galima išspręsti užšąlusių langų problemą.

Patikrinkite, ar gerai veikia garų surinktuvai bei ventiliatoriai. Virtuvėse įrengti garų surinktuvai bei vonios kambario ventiliatoriai puikiai pasitarnauja mažinant garų ir drėgmės kiekį. Jie taip pat puikiai ventiliuoja patalpas ir neleidžia kauptis drėgmei. Patikrinkite, ar išmetimo vamzdžiai nėra pasisukę, ar ištraukia garus į išorę, o ne pučia juos į atgal į vidų.

Langų užsandarinimas. Tai yra laikinas sprendimas šaltuoju metų laiku – užsandarinkite visus langų rėmus (seneliai tam naudodavo vatą ir lipnias popieriaus juosteles). Dabar galima įsigyti specialių langų sandarinimo juostelių. Šias juosteles pavasarį lengvai nuimsite.

Nelaikykite užtraukę užuolaidų ar žaliuzių. Oras turi neužsilaikyti prie lango stiklo, kur galėtų drėgmė kondensuotis, todėl reguliariai atitraukite užuolaidas, kad oras cirkuliuotų po visą kambarį.

Reguliariai pravėdinkite namus. Žinoma, tokią žiemą, kokia yra dabar, kai naktimis temperatūra nukrenta žemiau -20oC., šis patarimas gali atrodyti daugiau negu keistas. Tačiau (ypač, jei intensyviai šildotės) visgi – vėdinimas išsprendžia tiek rasojimo, tiek langų užšalimo problemą.

Įsigykite drėgmės surinktuvą. Gal dabar traukote pečiais, nes žiema savaime atrodo šaltas bei sausas metas, tačiau pagalvokite apie tai, kiek garų susidaro namuose verdant, kepant, leidžiantis vandenį į vonią, plikant arbatą ar tiesiog kvėpuojant. Šiuolaikiniai namai yra itin sandarūs, ir visi šie garai susikaupia vandens pavidalu ant šaltų langų stiklų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis