Kaip galėtų atrodyti plataus panaudojimo įrankių dėžė?

Nėra meistrui nieko nepatogesnio, kaip darbo įkarštyje suvokti, kad neturite tinkamo įrankio. Tuomet vietoj kelių minučių galite sugaišti ir valandas - eiti pas kaimynus ar važiuoti į parduotuvę užtrunka.Tačiau juk meistravimas turi suteikti malonumą ir pasitenkinimą, todėl geriausia, jei būtiniausi įrankiai yra po ranka - jūsų įrankių dėžėje.

Šie įrankiai pravers ją komplektuojant.

Ruletė. Kaip išsimatuoti apstumą, tarpą tarp indaujos ir šaldytuvo, durų staktos ilgį ar nuspręsite kokių išmatavimų spintelę gaminti konkrečiame namų kampe? Iš akies? Ruletė tokiems darbams yra vienas iš dažniausiai naudojamų įrankių. Geriausia, jog ruletė daug nekainuoja, tačiau yra tikrai naudinga.

Pieštukai. Na, tai ne visai įrankis, bet – jis būtinas. Juk pasitaikė, kad jau rulete atsimatavote, bet – čiupt, o pieštuko ir nėra. Nepatartina pasižymėti vietą vinimi ar kitu aštriu daiktu – nebraižykite daikto, kurį tvarkote. Turėkite po ranka pieštuką. Geriausia – visa dėžutę, nes jie irgi mėgsta “pabėgti” ir “pasislėpti” tarp pjuvenų, po stalų ir panašiai. Rinkitės HB kietumo pieštukus, kurie paliks aiškią žymę.

Kampainis. Nepakeičiamas dalykas, kai reikia pažymėti kampus, statmenai susikertančias linijas. Būna įvairiausių dydžių, ilgių. Geriausia rinkitis ne mažiau kaip 200 mm ilgio kraštinių kaimpainį. Šis įrankis pagelbės matuojant ir dedant duris, lankus, lentynas. Daugeliui pats patogiausias kampainis – su medinėmis rankenėlėmis.

Gulsčiukas. Gulsčiukas užtikrins tiesią liniją tiek gulsčiai, tiek stačiai. Vėlgi – jų yra visokiausių, nuo pigiausių iki brangiausių, nuo mažyčių iki didelių ir sunkių. Skiriasi jie tikslumu. Pigiausias retai būna geriausias, tačiau jeigu dirbate nedarote remonto ir nesate pedantas galite rasti netgi dar paprastesnių sprendimų.

Sužinokite daugiau: Kaip išmanusis telefonas gali atstoti gulsčiuką

Metalo pjovimo pjūklelis. Šis įrankis yra vienas geriausių pagalbininkų namuose. Toks pjūklelis pjauna keičiamąja geležte. Sulūžo, atšipo – pakeitei, ir toliau dirbk į sveikatą. Geležtės siauros, tad nebaisūs staigūs pjovimo krypties posūkiai. Sudilusią geležtę pasikeisite per kelias sekundes.

Plaktukas. Galima ginčytis, kad universalus plaktukas įrankių dėžėje yra laikomas daugiau kaip vyriškumo simbolis nei iš tiesų reikalingas daiktas. Juk tiek vinių nebekalame - mediena, ir ta labai dažnai tiesiog klijuojama. Tačiau atėjus laikui ką nors įkalti ar ištraukti, geresnio įrankio tiesiog nerasite. Be to, plaktukų yra įvairių rūšių - skardos plaktukas darbui su metalu, guminis - darbui su plytelėmis ir panašiai.

Elektrinis gręžtuvas. Pagrindinis elektrinis įrankis, kuris ateina mintin kiekvienam – gręžtuvas. Tai mobilus ir itin naudingas įrankis. Naudodami suktuvą-gręžtuvą, per kelias sekundes galite atsukti daugelį varžtų be jokių didelių pastangų. Įprasti gręžtuvai dažniausiai naudojami gręžiant skyles medienoje ar kituose silpnesniuose paviršiuose, tačiau netinka mūrui – gręžtuvas gali sugesti. Mūrinių sienų gręžimui turėkite elektrinį gręžtuvą su smūgio funkcija – juo įveiksite ir kitus ypač stiprius paviršius.

Daugiau apie gręžtuvus: Universalaus gręžtuvo paieškos

Elektrinis šlifuoklis. Jis idealiai tinka, kai reikia pašalinti senus dažus, palyginti paviršių prieš gruntuojant ar dažant. Paprastai būna trijų rūšių ir gali būti skirti greitam paviršiaus nuėmimui ar labai delikačiam galutiniam jo apdirbimui.

Daugiau apie šlifuoklius skaitykite čia: Trijų tipų šlifuokliai medienai

Replės. Replės yra naudingas įrankis, ypač kai reikia ką nors nutraukti, sulenkti ar pašalinti. Standartinės replės pasižymi tuo, kad ties sukandimu turi nedidelę ertmę, kuri leidžia suimti apvalius objektus, pavyzdžiui, sėkmingai traukti vinis. Ilgesnės replių galvutės ir rankenos naudingos, jei reikia dirbti sunkiau pasiekiamose vietose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis