Keli patarimai norintiems perdažyti vidaus apdailos detales

Norite atnaujinti, atšviežinti, atgaivinti namus? Vienas paprasčiausių būdų – perdažyti smulkias, tačiau reikšmingas namų apdailos detales. Padažyti, atnaujinti gali praktiškai kiekvienas, tad šis metodas smarkiai nepaplonins piniginės specialistų samdymui.

Visų pirma – pasirengimas dažymui. Įmantrių įrankių neprireiks, užteks tiesiog tinkamo teptuko. Nuo jo priklausys ir dažymo kokybė, ir patogumas – tad nepagailėkite, nepirkite pačio pigiausio. Taip pat pasirūpinkite apsaugine juostele briaunoms uždengti bei atitinkamais drabužiais.

Dauguma žmonių, perdažydami vidaus apdailos detales, nepasirūpina gruntavimu ir valymu – o tai yra būtina. Gruntuokite ir labai kruopščiai nuvalykite dažomą paviršių – nuo to priklausys, kaip tolygiai ir gražiai nudažysite.

Taip pat atidžiai priklijuokite dažytojo juosteles. Neskubėkite. Jei nors kiek neatidžiai priklijuosite juostelę, vienas neatsargus brūkšnys – ir galite prisidaryti daug žalos.

Kai nugruntuosite ir nuvalysite, kitas žingsnis – pašalinti visus apdailos trūkumus – duobutes, įskilimus, iškilimus. Užglaistykite, sulyginkite visus matomus plyšelius. Dažomas paviršius turi būti kuo lygesnis. Gruntavimas dar naudingas ir dėl to, kad paslėpsite visas galimas dėmeles ir kitokius spalvos nelygumus ir trūkumus. Taip pat tai yra garantas, kad, išdžiuvus dažams, spalva liks tokia pati, kokią išsirinkote pagal paletę.

Visų pirma labai atidžiai ir kruopščiai nudažykite kraštelius. It tik tuomet dažykite ir vidurį. Taip nudažysite lygiai ir švariai, spalva bus tolygi. Jei detalė platesnė, jos viduriui nudažyti galite naudoti volelį.

Paskutinis patarimas – tepimo metodas. Kai pamerkiate teptuką į dažus, tepkite iš karto, vienu potėpiu, ant vietos, kuri dar nedažyta – neliks dryžių. Kai užtepsite vieną dažų sluoksnį, palikite išdžiūti. Nepersistenkite dažydami, nes išdžiuvus pasimatys visos vietos, kur dažų buvo per daug ar per mažai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis