Radote seną aprūdijusį pjūklą? Jums pasisekė

Tikras lobis yra senas, aprūdijęs rankinis pjūklas - dažnu atveju jį galite panaudoti, tačiau net ir priešingu atveju, netradicinis įrankis suteiks dirbtuvei savitumo. Galbūt tai jūsų tėvų ar senelių pjūklas? Tuomet jis turės ir sentimentalią vertę.

1 žingsnis – jei įmanoma, nuimkite rankeną nuo ašmenų

Atskirti pjūklo ašmenis ir rankeną naudinga, kadangi abiem šioms dalims reikės skirtingo apdirbimo. Įsitikinkite, kad gebėsite viską sudėti atgal.

2 žingsnis – pašalinkite rūdis

Ašmenys sudaro didžiąją pjūklo ploto dalį, tad pradėkite nuo jų. Rūdis nuo šio įrankio galima šalinti įvairiai - skusti, šlifuoti popieriumi ar plieno vilna. Visgi lengviausia būtų suplanuoti darbą taip, kad mechaniškai rūdis reikėtų valyti tik tam tikrose vietose. Tam galite panaudoti priemones nuo rūdžių, tačiau jei namuose turite acto, pravers ir jis. Patalpinkite pjūklą į vonelę, užpilkite acto tiek, kad apsemptų pjūklą ir palaikykite bent kelias dienas (priklausomai nuo rezultatų). Išėmus pjūklo ašmenis iš vonelės, rudis nuvalyti bus itin lengva. Nieko tokio, jei liko keletas nenugramdytų rūdžių dėmių, jas pašalinsite vėliau.

3 žingsnis – nušlifuokite rankeną ir ašmenis

Naudodami švitrinį popierių, sukamaisiais judesiais šlifuokite rūdžių likučius, kol juos pašalinsite. Reikės trinti švelniai, kad nepažeistumėte metalo. Tai gali šiek tiek užtrukti.

Po to, kai nušlifavote likusias rūdis, popieriniu rankšluosčiu jas nuvalykite. Taip pat galite pašlifuoti rankenos paviršių, kad ji atrodytų naujesnė.

4 žingsnis – padažykite rankeną

Nepamirškite ir rankena - tai taip pat pjūklo dalis. Geriausia naudoti laką dėl jo ilgaamžiškumo, tačiau jei restauruojate pjūklą dekoratyviniais tikslais, galite naudoti ir alyvą arba netgi vašką. Dažykite ją mažu teptuku, kad uždažytumėte ir sunkiai pasiekiamas vietas.

5 žingsnis – surinkite ir nupoliruokite rankinį pjūklą

Pritvirtinkite rankeną prie ašmenų. Įsitikinkite, kad ašmenys nekliba. Vėl naudodami popierinį rankšluostį, įtrinkite į ašmenis vašku ir palaukite 10 minučių. Kai ji visiškai išdžiūvo, trindami rankšluosčiu, pašalinkite ją. Jūsų pjūklas turės atrodyti blizgus ir atnaujintas.

Jei ketinate naudoti rankinį pjūklą, nepamirškite pjūklo pagaląsti. Jei naudosite pjūklą dekoratyviniais tikslais, vaškuokite ašmenis kartą per metus, kad palaikytumėte juos blizgius ir švarius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis