Keletas montažinių putų panaudojimo aspektų

Nepaisant akivaizdžių trūkumų - netvarka, lipnumas bei problemos šalinant putą jai sudžiuvus – niekas taip gerai nesandarina plyšių, kaip purškiamos montažinės putos.

Pistoletas montažinėms putoms

Jei esate dažnas šio produkto vartotojas ar turite didelį projektą, apsvarstykite galimybę nusipirkti specialų montažinių putų pistoletą. Tokie pistoletai turi keletą pranašumų prieš paprasčiausius plastikinius vamzdelius. Pirmiausia, pistoletai turi rankenėlę, kuri reguliuoja purškimo intensyvumą. Standus antgalis suteikia geresnę kontrolę bei padeda palaikyti tinkamą purškimo kryptį. Pabaigę naudotis pistoletu tiesiog nuvalykite antgalį ir padėkite į šalį.

Patikrinkite galiojimo terminą

Lygiai taip pat kaip ir maistas, montažinės putos yra geriausios tuomet, kada dar nepasibaigęs jų galiojimo terminas. Prieš pirkdami, visuomet įsitikinkite, kad perkate dar galiojantį produktą.

Dirbant palei langus ir duris

Montažinės putos yra bene labiausiai paplitęs būdas langų bei durų sandarinimui. Geriau naudoti mažai besiplečiančias putas – jos skirtos užpildyti ertmėms aplink langus ir duris tuo pačiu nepaliekant pertekliaus. Kai kurios ertmės yra tokios didelės, kad putos dar nespėjusios sudžiūti nukąra ir susmunka. Tokiu atveju užpurkškite visą perimetrą putomis ir leiskite joms sukietėti. Tuomet apipjaustykite įsmukusias vietas ir užpurkškite dar vieną sluoksnį.

Pakartotinas vamzdelio naudojimas

Viena dažniausiai pasitaikančių problemų naudojant montažines putas yra kuomet neišpurškę viso skardinėje esamo turinio, ją padedat į šalį, o tuo tarpu aplikatoriaus antgalyje esančios putos sudžiūva ir negrįžtamai užkemša angą. Geriausias būdas šiai problemai spręsti yra automobilių prekių parduotuvėje nusipirkti karbiuratoriams skirtą valiklį. Kuomet baigsite naudoti montažines putas, dar nespėjus joms visiškai sudžiūti ir užkimšti vamzdelio, išvalykite jas jau minėtu valikliu. Acetonas, esantis tokio tipo valikliuose, puikiai naikina montažines putas.

Acetonas yra tirpiklis, efektyviai šalinantis ir užpurkštas džiūstančias poliuretano putas. Nagų lako valiklis, kuris savo sudėtyje turi acetono, taip pat tinka šiam darbui. Deja, šie produktai neturi poveikio jau sukietėjusioms putoms, tokiu atveju jums neliks kitos išeities, kaip putas nugrandyti.

Netikėta - apsaugokite trapius daiktus

Jei ketinate gabenti dūžtančius daiktus ir norite užtikrinti jų saugumą, vienas geriausių būdų yra pakuoti juos naudojant montažines putas. Jums prireiks maistinės plėvelės ir putų. Iš pradžių maistine plėvele padenkite dėžės apačią. Tuomet montažines putas purkškite tol, kol bus pripildyta trečdalis dėžės (priklausomai nuo krovinio matmenų ir formų) ir leiskite joms išdžiūti. Krovinį supakuokite į maistinę plėvelę ir padėję į dėžę uždenkite viską dar vienu plėvelės sluoksniu tam, kad viską išpakuoti būtų paprasčiau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis