5 būdai, kaip panaudoti senas padangas

Senų padangų komplektas užima daug vietos, skleidžia kvapą, jį nepatogu sudėti. Be to, jis niekam netinkamas. Tik ar tikrai? Štai, 5 būdai, kaip panaudoti padangas savo aplinkoje.

1. Vazonai


Senos padangos gali tarnauti kaip vazonai įvairiems augalams. Kai kas mėgsta kraštus išpjauti pagal formas, kiti palieka taip, kaip yra. Padangas augalų auginimui galima naudoti ne tik paguldytas, tačiau ir vertikalias.


Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.


2. Sūpynės


Iš padangų galite pagaminti ir savotiškas sūpynes. Yra bent keletas medžiagų ir konstrukcijų variantų, tačiau tai bene lengviausiai įrengiamos sūpynės.

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.


3. Sportas ir žaidimai


Galite jas panaudoti žaidimų ir sporto vietai įrengti.


Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.


4. Malkų skaldymas


Perskėlus malkas, pliauskos nuo smūgio pasklinda į šalis, dėl ko užima daugiau laiko jas surinkti. Šią problemą puikiai išsprendžia sena padanga. Tiesiog prieš užsimodami kirviu įdėkite norimą skaldyti malką į jos vidų.


5. Dekoracijos. Padangas galite išnaudoti dekoracijoms – nors tai gana slidus užsiėmimas, kadangi menas iš padangų yra skonio reikalas. Tačiau jei jums gražu, kodėl gi ne?


Shutterstock nuotr.


Kaip ir kuo dažyti padangas?


Be abejo, kieme juoduojantys apskritimai ne visada yra pats gražiausias vaizdas, todėl galbūt norėsis padangas nudažyti. Rengiantis dažyti padangas, geriau rinktis šviesesnes spalvas. Juoda spalva sugeria daugiausia saulės šviesos, todėl padangos gali smarkiai įkaisti, kas nėra labai naudinga augalams bei asmenims esantiems šalia.


Nuvalykite padangas. Nešvarumai trukdys prilipti dažų sluoksniui, paviršių gali prireikti ir nuriebalinti. Naudokite gruntą, kuris taip pat padidins dažų sukibimą su padangomis. Dažymui naudokite laukui skirtus dažus, tačiau atsižvelkite į padangų panaudojimą – jei su jomis bus tiesiogiai kontaktuojama, dažai turi būti nekenksmingi.


Kaip utilizuoti senas padangas?


Jei iš senų padangų nieko nenorite daryti, jas reikėtų tinkamai utilizuoti. Išmesti, kur papuola, yra kvaila ir neatsakinga mintis. Pirmiausia, taip kenkiate gamtai. Jei tai nejaudina, atkreipkite dėmesį, kad lengvai galite pakenkti ir savo piniginei – netinkamu būdu atsikračius padangų, gresia baudos nuo 140 eurų.


Nemokamai padangas privalo priimti vietose, kuriose jos parduodamos. Padangos turi būti skirtos tam pačiam transporto priemonės tipui, o atiduodamų padangų vienetų skaičius – atitikti perkamų padangų skaičių. Tai pat padangas galima atiduoti ir jas keičiant į naujas autoservisuose.


Paprasčiausias būdas tinkamai išmesti senas padangas – nuvežti jas į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles. Jos bus priimtos nemokamai, tačiau konkrečios aikštelės turi savus limitus, kiek padangų gali priduoti vienas žmogus (paprastai 4-5).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis