Kaip dažnai turėtumėte valyti įrankius

Vienas dažniausiai užduodamų klausimų technikos specialistams – kaip dažnai reikėtų valyti įrankius? Reguliarus įrankių valymas ne tik prailgina jų tarnavimo laiką, bet ir pagerina darbo našumą bei neleidžia jiems rūdyti.

Šiam darbui jums reikės universalaus tepalo. Jis greitai pašalina drėgmę nuo metalinių paviršių, taip apsaugodamas jūsų įrankius nuo rūdžių. Tepkite jį ant nuolat judančių prietaiso dalių, taip prailginsite jų tarnavimo laiką.

Terkšlės ir dantračiai, esantys elektriniuose įrankiuose, atliekantys tam tikras funkcijas, visuomet privalo būti sutepti. Kad išvengtumėte susidėvėjimo, vietas reguliariai valykite teptuku ir purkškite tepalu, susidariusį perteklių valykite pūkelių ar medvilnės neturinčiu audiniu. Šiose judriose vietose susikaupus dideliam pertekliui dulkių atsiranda tempimas ar netgi deformacija.

Kadangi norime, kad elektriniai įrankiai mums tarnautų ilgą laiką, privalome juos reguliariai valyti ir išlaikyti gerame stovyje. Jei turite pjovimo stakles, pirmiausia iš sunkiai prieinamų vietų dulkių siurbliu pašalinkite susikaupusias dulkes bei nuosėdas, kitas vietas paprasčiausiai nuvalykite teptuku. Kai prietaisas bus švarus, judančias dalis sutepkite lubrikaciniu tepalu, o susidariusį lubrikanto perteklių nuvalykite šluoste, kad šiose vietose nesikauptų dulkės.

Mažesnius įrankius, tokius kaip diskinį pjūklą, siaurapjūklį ar kampinį šlifuoklį laikykite švarioje vietoje, atokiai nuo dulkių ar kitų nešvarumų. Šiems įrankiams valyti naudokite mažą teptuką bei universalų tepalą. Didelį dėmesį atkreipkite į siaurapjūklio ašmenų blokavimo mechanizmą, kadangi būtent čia susikaupusios dulkės gali jį sugadinti.

Įrankiai, turintys dulkių filtrus ar nusiurbimo angas, pavyzdžiui, šlifuokliai, privalo būti išvalomi po kiekvieno naudojimo, antraip laikui bėgant angos užsikimš, o tai gali sukelti variklio perkaitimą. Taip pat integruoti dulkių filtrai efektyviai veiks tik tuomet, jei reguliariai juos valysite.

Kitas šlifuoklio komponentas, kurį turėtumėte prižiūrėti yra šlifavimo diskas. Net ir po vienintelio naudojimo šlifuoklis užsikemša dulkėmis, todėl baigę darbus skirkite bent 5 minutes įrankio valymui. Valydami aštrius daiktus, tokius kaip diskinio pjūklo ašmenys, dėvėkite apsaugines pirštines.

Visus įrankius ir jų priedus laikykite švariose, sandariose talpyklose. Kad nesikauptų, drėgmė į jas galite įdėti silikagelio sausiklių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis