Elektrinės viniakalės privalumai ir trūkumai

Viniakalės – įrankiai, kurie sutaupo ne tik begalę brangaus laiko, bet ir jėgų. Yra dvi pagrindinės kategorijos, į kurias skirstomos viniakalės - elektrinės ir pneumatinės. Tačiau kuri kategorija yra pranašesnė?

Privalumai

Apie abiejų šių tipų įrankius galima pasakyti nemažai gerų dalykų.

Visų pirma, elektrinės viniakalės sveria mažiau nei pneumatinės, o tai reiškia, kad nepavargdami jais galėsite dirbti ilgesnį laiko tarpą. Taip pat, tai reiškia, kad įrankį galės naudoti didesnė grupė skirtingą fizinį pasirengimą turinčių žmonių.

Jei planuojate įsigyti akumuliatorinę viniakalę, jums nereikės paskui save tampyti nepatogaus laido, taip pat darbo aplinka bus kur kas saugesnė, kadangi neliks pavojaus užkliūti už laido.

Elektrinio tipo įrankiai veikia kur kas tyliau nei pneumatinio, o tai yra ypač aktualu, jei dirbate aplinkoje, kurioje negalite triukšmauti. Kadangi elektriniuose variantuose nėra daug triukšmo keliančio oro kompresoriaus, jums nereiks jaudintis, kad trukdysite netoliese įsikūrusiems kaimynams.

Laidinės elektrinės viniakalės kainuos mažiau nei pneumatinės.

Kad apsaugotumėte įrankį nuo rūdžių ir suteptumėte vidinius mechanizmus, pneumatinės viniakalės kartas nuo karto privalo būti tepamos alyva. Elektrinėms viniakalės šios papildomos priežiūros nereikia.

Trūkumai

Praktiškai nei vienas įrankis nėra tiek universalus, kad galėtų pakeisti savo "konkurentus" visose situacijose - yra aplinkybių, kur pneumatinis modelis yra pranašesnis.

Dauguma laidinių viniakalių turi kiek mažiau smūgio jėgos nei pneumatinės viniakalės. Tai reiškia, kad vietas, kur nesusitvarkė elektrinė viniakalė, gali tekti užkalti plaktuku, kad į vidų įvarytumėte vinies galvutę.

Tam, kad atlaikytų savo pačių smūginę jėgą, pneumatinės viniakalės yra tvirtesnės konstrukcijos. Dėl šios priežasties jos yra kur kas labiau atsparūs smūgiams. Elektrinės viniakalės tokio paties patvarumo neturi.

Jei vis dėl to nuspręsite įsigyti belaidį elektrinį modelį, atminkite, kad kas tam tikrą laiko tarpą privalėsite keisti akumuliatorių. Taip pat jei turite daug darbo, jums vieno akumuliatoriaus neužteks. Nepaisant to, belaidės viniakalės naudoja didelius kiekius energijos. Todėl akumuliatorius keisite jiems dar visiškai neišsikrovus, o tai trumpina baterijų tarnavimo laiką.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis