Kur galima pritaikyti naudotas plytas?

Yra daug galimybių pritaikyti panaudotas plytas tiek namų interjere, tiek eksterjere. Tai ne tik patikima ir ilgaamžė, tačiau ir išskirtinai atrodanti medžiaga. Jas galima panaudoti grindims, statant židinius, sienas, privažiavimus, takus ir terasas - tačiau tai tik keletas jų panaudojimo būdų.

Plytomis klotas privažiavimas gali suteikti namų kiemui elegancijos, o dėdami panaudotas plytas aplink baseiną ar fontaną padidinsite šių objektų patrauklumą. Naudojant jas dėti grindims ar sienos akcentui galima sukurti gražų namų interjero centrą – pagrindinį objektą, kuris atkreips dėmesį namuose.

Plytos, išlikusios iš senesnių pastatų, gali būti naudojamos kuriant unikalią lauko erdvę. Tai klasikinė stačiakampė raudona arba ruda plyta, naudota senų pastatų statyboje. Paprasta lauko terasa gali būti transformuota į elegantišką kaimiško stiliaus plotą renkantis tokį spalvų toną ir medžiagas, kurios papildys lauko erdvę bei bendrą namų stilių. Plytos ar trinkelės gali būti dedamos formuojant eiles arba gali būti išdėstytos V formos linijomis. Itin senos trinkelės yra tinkamos takų ir privažiavimų statyboje, kadangi jos yra labai patvarios ir laiko patikrintos.

Ugniai atsparios plytos yra tinkamos židinių statyboje. Į interjerą ar eksterjerą įtraukiant židinį galima panaudoti senas plytas, nes jos yra dekoratyvios, o taip pat ir naudingos. Senų plytų spalviniai tonai svyruoja nuo šiltų, ryškių oranžiniai raudonų iki šaltų, šviesių, rudai rausvų.

Grindys – kita puiki galimybė panaudoti plytas, nes jos patvarios ir tai yra išskirtinė alternatyva plytelėms ar medinėms grindims. Grindų plytelės gali būti daromos iš perskeltų plytų skilčių, kurios gali būti dedamos įvairiai.

Perdirbtų plytų likučiai po projektų įgyvendinimo gali būti panaudojami kuriant įdomius akcentus. Pavyzdžiui, kelios didesnės plytos, padėtos sode, gali būti kaip laipteliai, ant kurių sodininkas galės pasilypėti laistydamas daržus. Mažesnės plytos gali pasitarnauti dedant pertvarėles tarp gėlių ar vejų. Kitos gali būti naudojamos virtuvėje karštiems puodams ant jų pastatyti, arba netgi svečių kambaryje kaip stiklinio staliuko pagrindas.

Dvi plytos gali netgi būti panaudojamos lentynose, kad knygos laikytųsi vertikaliai. Jos taip pat gali pasitarnauti kaip prespapjė. Senų plytų sankaupa gali būti kūrybiškai panaudota, pavyzdžiui, sienoje už viryklės ar kriauklės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis