Patarimai, kaip dažyti kompozitines duris

Jūsų lauko durų dažymas – puikus būdas renovuoti ar atnaujinti namų stilių. Ar jums pabodo jūsų namų durų spalva, tačiau galvojate, kad negalite jų perdažyti, nes jos ne medinės, o kompozito? Tuomet būsite maloniai nustebinti, sužinodami, kad kompozicinės durys gali būti sėkmingai dažomos.

Nukabinti ar nenukabinti?

Greičiausiai, norėsite nuimti kompozicines duris tam, kad jas nudažytumėte. Tačiau galite jas dažyti ir nenukėlę; jums tik reikės būti atsargiems dažant, ypač saugant stiklinius langus, kuriuos gali turėti tokios durys.

Jei durys jau kartą buvo dažytos, gera idėja yra pirmiausia nuvalyti senus dažus. Galite tai padaryti naudodami cheminį dažų nuėmiklį, kurį rasite dažų ar statybinių prekių parduotuvėje. Nepalikite valiklio ant durų per ilgai, nes jis gali išėsdinti kompozitą. Užtepkite priemonę ant durų, o vėliau pašalinkite jį glaistikliu. Pastarasis turėtų lengvai nuimti senus dažus.

Kantrybė

Nuvalykite duris prieš jas dažydami. Galite naudoti mineralinį spiritą arba švelnų indų ploviklį. Po durų nuvalymo, palaukite kol durys pilnai išdžius, tik tada pradėkite dažyti. Greičiausiai jūs norėsite jas nuvalyti vakare prieš einant miegoti, o pradėti dažymo darbus – kitą rytą.

Prieš dažydami, patieskite laikraščių ant grindų. Taip pat galite naudoti dažymo juostas norėdami jomis paslėpti durų įrangą, įskaitant ir rankenas bei durų besltukus. Įsitikinkite, kad turėsite pakankamai vietos judėti dažymo metu. Be to, atidarykite langus, kad bet kokie dažų kvapai greitai ir lengvai išsisklaidytų.

Naudokite kokybiškus dažus

Naudokite tik aukščiausios kokybės dažus. Pigūs dažai, tepami ant kompozito, gali pasidengti gumulėliais ar netgi gali nutekėti žemyn. Dažai, tinkami dažyti kompozitui, bus nurodyti ant dažų skardinės.

Jei kompozicinės durys yra visiškai plokščios, galite naudoti teptuką dažydami kampus bei volelį – visą likusį plotą. Jei yra kokių nors įdubimų, turėsite dažyti juos teptuku. Skirkite tam laiko ir dažykite plonais, tolygiais sluoksniais. Jūsų durys atrodys geriau, jei jas dažysite dviem plonais sluoksniais, o ne vienu storu.

Kai dažymo darbus baigėte, leiskite durims visiškai išdžiūti prieš padedant visus dažymo įrankius į sandėliuką. Taip daryti reikia todėl, nes visiškai lengva palikti neuždažytus plotelius. Kai tik durys visiškai išdžiūna, pažiūrėkite į jas šonu, norėdami įsitikinti, kad visas plotas yra padengtas dažais. Jei ne, tuomet tas vietas uždažykite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis