5 įkvepiantys sumanymai, priminsiantys vasarą

Nors iki vasaros ar bent pirmojo orų atšilimo dar teks gerokai luktelėti, dabar galėtų būti gera proga susiplanuoti įvairius lauko darbus – juk dažnai jiems reikia nemažai laiko ir finansinių investicijų. O idėjų galite pasisemti iš šių penkių projektų.

1. Darau pats: kaip įsirengti lauko židinį

Lauko židinio įrengimas atrodo paprastas jau vien dėl to, kad iš šio sodo atributo dažniausiai nereikalaujama itin daug – šildyti jis neturi, o ir saugos reikalavimai jam paprastai taikomi daug žemesni negu židiniui gyvenamose patalpose. Vis dėlto, tam tikrų sunkumų visada esama. Didžiausias iš jų, tikriausiai, patirties stygius, su kuriuo susiduria dažnas, įsirenginėjantis lauko židinį savo reikmėms. Laimei, jau kartą savo patarimais apie pavėsinės įrengimą su mumis pasidalinę blogo „Statau sodybą“ autoriai mielai sutiko paviešinti DarauPats.lt skaitytojams ir lauko židinio įrengimo niuansus.

© Asmeninio albumo nuotr.

Daugiau skaitykite čia: Darau pats: kaip įsirengti lauko židinį

2. Darau pats: pastatyti daržinę ant nelygios žemės – įmanoma misija

Daržinė – vienas svarbiausių ūkinių statinių. Prieš pradedant ją statyti reikia apgalvoti vietą, konstrukciją ir medžiagas. Žemės sklypas, ant kurio ketinama statyti daržinę, ne visuomet yra lygus. Vis dėlto, nepaisant tam tikrų sunkumų, ir ant nelygaus paviršiaus galima pasistatyti gerą daržinę. Kad būtų lengviau, daržinės statybą reikėtų padalyti į etapus.

© Shutterstock nuotr

Daugiau skaitykite čia: Darau pats: pastatyti daržinę ant nelygios žemės – įmanoma misija

3. Darau pats: pavėsinės įrengimas

Nors pavėsinės įrengimas gali pasirodyti vos kelių dienų reikalaujančiu darbu, kurio rezultatu, pasitelkus meistrų ar patyrusių draugų pagalba galima džiaugtis jau po savaitės ar dviejų, neretai, besiruošdami pasistatyti tokią, kuri atitiktų visus mūsų lūkesčius, suprantame, kad paplušėti pavėsinės statybų aikštelėje teks galbūt netgi ne vieną sezoną.

© Asmeninio archyvo nuotr.

Daugiau skaitykite čia: Darau pats: pavėsinės įrengimas

4. Darau pats: šiluminių spindulių saulės džiovykla

Kaip panaudoti senus, atrodytų, niekam nereikalingus langus? Nenuilstantis konstruktorius Petras Dargis būtent iš tokių langų sumontavo ir savo sodyboje pasistatė dvi paprastas džiovyklas. Galbūt susigundysite ir jūs?

© Autoriaus nuotr.

Daugiau skaitykite čia: Darau pats: šiluminių spindulių saulės džiovykla

5. Darau pats: daržas pakeltoje lysvėje

Neseniai rašėme apie skaitytojos Indrės ir jos vyro pasistatytą terasą. Tačiau tai – dar ne viskas. Moteris ir jos šeima prie namų įsirengė nedidelį darželį – tai trys pakeltos lysvės, įrėmintos medinėmis lentomis. Pasak moters, tokio darželio derliaus visiškai pakanka keturių asmenų šeimai.

© Skaitytojo nuotr.

Daugiau skaitykite čia: Darau pats: daržas pakeltoje lysvėje

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis