5 temos tiems, kurie svajoja apie nuosavą būstą

Renkatės būstą ir dar tiksliai nežinote, kokio norite? Arba aiškiai žinote, ko norite, bet vis dar abejojate, ar teisingai pasirinkote? Šie straipsniai turėtų padėti žengti pirmą žingsnį sprendimo link, o gal ir sutaupyti.

Šiaudiniai namai: statyba iš medžiagų, kurios guli po kojomis

Jei nors kiek bendraujate su kitais žmonėmis namų ir ūkio temomis, tikrai turėjote nors kartą išgirsti žodžius „šiaudiniai namai“. Apie juos pastaruosius kelerius metus kalbama vis dažniau, šiaudiniai namai dažnai įtraukiami bent jau į šeimyninius pasvarstymus, kokį namą reikėtų statytis. Nors proveržiu statybų rinkoje to pavadinti dar negalima, tokių namų kasmet daugėja. Ar verta tokį namą statytis ir jums?

© Shutterstock nuotr.

Daugiau skaitykite čia: Šiaudiniai namai: statyba iš medžiagų, kurios guli po kojomis

150 kv. m. skydinio karkasinio namo įrengimas: kokius sprendimus teko priimti

Viskas prasideda nuo sklypo. Erdvi aikštelė, iš visų pusių supama pušyno, per kurią teka upelis... Tokia iš pirmo žvilgsnio visiškai nuo civilizacijos izoliuota vieta iš tiesų yra vos keli šimtai metrų nuo plento. Nežinodamas, kad savo gyvenimą ir namus čia kuria jauna Vaidos, Žydrūno ir jų dukrų šeima, šios vietos nerastum.

© Asmeninio archyvo nuotr.

Daugiau skaitykite čia: 150 kv.m. skydinio karkasinio namo įrengimas: kokius sprendimus teko priimti

Namų iki 80 kv. m. privalumai ir trūkumai: specialistų požiūris

Žmonės, gyvenantys kelių šimtų kvadratinių metrų namuose kartais pasijuokia iš gyvenančių „būdose“, o pastarieji atšauna, jog pirmieji dirba savo pačių tarnais ir kol apsitvarko namus, jau ir saulė būna nusileidus. Kita vertus, tai tik ryškiausi pavyzdžiai – yra daugybė žmonių, kurie pripažįsta, kad esamo ploto jiems „galėtų būti daugiau“ arba mažiau. Vienas daugiausiai pastaruoju metu aptariamų sprendimų, galintis būti ir „per daug“, ir „per mažai“ – nedideli namai iki 80 kv. m. Ar tokiuose namuose įmanomas pilnavertis gyvenimas ir kuo jie pranašesni už didelio ploto namus? Paklausėme architektų.

© Shutterstock nuotr.

Daugiau skaitykite čia: Namų iki 80 kv. m. privalumai ir trūkumai: specialistų požiūris

Namai, į kuriuos galima keltis po dviejų mėnesių

Šiais laikais žmogus savo namą supranta kaip gyvenimo tikslą ir vertybę. Ar namas ilgainiui virs žmogaus buitį palengvinančiu produktu, tokiu kaip automobilis, parodys ateitis, kurioje, kaip prognozuojama, gamykloje pagamintas modulinis namas taps įprasta realybe. Nors kol kas dauguma Lietuvos medinių, karkasinių ar skydinių modulinių namų gamintojų orientuojasi į eksportą, manoma, kad ateityje dėl greitos statybos, ekologiškumo ir visų komforto galimybių jų paklausa augs ir mūsų šalyje.

© Gamintojo nuotr.

Daugiau skaitykite čia: Namai, į kuriuos galima keltis po dviejų mėnesių

Perkate naują būstą? Patarimai, kurie padės sutaupyti kelis tūkstančius eurų

Nekilnojamojo turto bendrovės „Citus“ vadovė Viktorija Vanagė teigia, jog lietuviai būstą dažniausiai keičia po svarbių gyvenimo įvykių: susituokę, gimus vaikui ar tuomet, kai vaikai užauga ir būstas tampa per didelis. Esame pasiderėti mėgstanti ir azartiška tauta, o nekilnojamasis turtas – bene didžiausia mūsų gyvenimo investicija. Kad jis iš tiesų taptų investicija ir apakinti nuostabiai pro langus krintančių saulės spindulių už būstą nepermokėtumėte, V. Vanagė dalinasi keliais patarimais, paremtais ne emocijomis, o šaltu protu.

© Shutterstock nuotr.

Daugiau skaitykite čia: Perkate naują būstą? Patarimai, kurie padės sutaupyti kelis tūkstančius eurų

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis